Vandaag is dinsdag 16 juli  

categorie categorie Conferentie
conferentie
wanneerzaterdag 19 november 2005    Evangelie van 2005-11-19
 titelEen droom van een kerk
beschrijvingLandelijke werkdag voor mensen die willen werken aan een kerk voor iedereen, met als titel 'Een droom van een kerk'.

Het platform 'Samen geloven? Gewoon doen!' houdt op zaterdag 19 november in Veenendaal een landelijke werk- en doe dag voor mensen die samen willen werken aan een kerk voor iedereen. Het thema is 'Een droom van een kerk'.

In de praktijk van het kerk-leven lukt het niet altijd om kerk-voor-iedereen te zijn. Soms heb je gewoon weer eens een bemoediging nodig. Dan kunnen ervaringen van anderen je een steun in de rug geven om weer verder te gaan met samen geloven.

Het platform Samen Geloven? Gewoon Doen! organiseert in dat kader op 19 november 2005 een landelijke dag met als thema ‘Een droom van een kerk’. Deze dag zal door minstens 300 personen bezocht worden, waarbij het uitgangspunt 'inclusie' is. Met inclusie wordt bedoeld dat iedereen zijn plek inneemt en bijdraagt aan het samen leven.

Het deelnemersveld is heel divers: er zijn mensen met en zonder verstandelijke beperking, mensen, die als toeruster bij gemeenteopbouw betrokken zijn en ‘gewone’ gemeenteleden, mensen uit de Randstad en uit Groningen en Limburg, mensen uit de Protestantse Kerken en vanuit de Rooms Katholieke kerk.

De bewuste keuze van een ‘inclusieve dag’ betekent ook dat het programma zo is opgesteld dat iedereen kan meedoen en ‘Een droom van een kerk’ als een geweldige ervaring mee naar de thuisbasis kan nemen. 'Een droom van een kerk' wordt onder andere financieel ondersteund door de verschillende Protestantse Dienstencentra, ‘Kerk en wereld’, de commissie ‘Projecten in Nederland’ (PIN) en de Stichting Interkerkelijk Oriëntatie Centrum (S.I.O.C.).

De dag wordt gehouden in Veenendaal in kerkgebouw ‘De Goede Reede’; voor een deel van het programma wordt gebruik gemaakt van het naastgelegen Ichtuscollege.
De theatergroep “Liedmasjien” zal ons dromen van de kerk aanzwengelen. In de middag zijn er verschillende werkwinkels.

Zowel ’s morgens als ’s middags is het programma interactief. Aan het einde van de dag is er voor iedereen een set met materiaal en tips om in de thuissituatie het samen nadenken en het samen doen voort te zetten. 'Een droom van een kerk' wil geen eendagsvlieg zijn, maar een nieuwe aanzet om ermee aan de slag te gaan in de eigen gemeente of parochie.

Deelname aan deze dag kost € 15,--(inclusief lunch).

infowww.sggd.nl
Verplichte aanmelding op sggd@sggd.nl
of via (030) 236 37 38
locatiekerkgebouw ‘De Goede Reede'
plaatsVeenendaal (Utrecht)
postcode39
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl