Vandaag is dinsdag 13 augustus  

categorie categorie Liturgie
liturgie
wanneerzondag 20 november 2005    Evangelie van 2005-11-20
 titelTaizékoor Stramproy viert 1e lustrum
beschrijving

In november van dit jaar viert het Taizékoor Stramproy haar vijfjarig bestaan.

Geïnspireerd door de wereldberoemde, Bourgondische kloostergemeenschap die eenvoud en eensgezindheid voorleeft en aangestoken door de Jubel van het jaar 2000, begint het koor aan haar zesde seizoen.

Hoewel op vele plekken de liederen en muziek van Taizé reeds gekend en beoefend wordt, is het uniek dat een parochie beschikt over een koor dat zich toelegt op het instuderen en uitvoeren van Taizéliederen. Zo’n vijfentwintigtal enthousiaste mannen en vrouwen, jong en oud, zijn lid van het koor.

Vier keer per jaar verzorgt het Taizékoor een viering en op 20 november a.s. is alweer de laatste van het jaar 2005. Vanwege het lustrum belooft het een extra feestelijke viering te worden, zeker ook omdat er een Taizékruis vervaardigd is dat tijdens de gebedsdienst ingezegend zal gaan worden.

Naast alle geïnteresseerden van Stramproy en daarbuiten zijn vooral ook de jongeren en tieners die naar de Wereldjongerendagen in Keulen zijn geweest van harte uitgenodigd.

De middag begint om 14:45u met koffie en iets lekkers. Daarna kan men in verschillende workshops kennis maken met Taizé.
Om 16:15u begint de ongeveer 1 uur durende Taizéviering.

Het gehele programma vindt plaats in de parochiezaal (voormalig gemeentehuis) op het Kerkplein te Stramproy.

info

taizekoor_stramproy@hotmail.com

locatieparochiezaal op het Kerkplein
plaatsStramproy (Limburg)
postcode60
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl