Vandaag is maandag 15 juli  

categorie categorie Conferentie
conferentie
wanneermaandag 21 november 2005    Evangelie van 2005-11-21
 titelLezingenreeks charismatisch leiderschap
beschrijvingHet Soeterbeeck Programma organiseert vanaf begin november in Hengelo (Ov.) en Wageningen de lezingenreeks Charisma. De fascinatie van leiders. Deze reeks onderzoekt de roep om leiderschap in politiek, religie en bedrijfsleven.

De eerste drie avonden van de reeks houdt een spreker een lezing over grote leiders en charlatans in politiek, religie en bedrijfsleven. De spreker geeft voorbeelden van mensen die hun charisma inzetten om belangrijke vernieuwingen tot stand te brengen; maar noemt ook voorbeelden van mensen waarvan het leiderschap uiteindelijk niet veel voorstelt. In een interview en een debat met de zaal gaat de spreker verder in op het thema.

Dick Pels, freelance publicist en politiek commentator, spreekt over charisma, politiek en het fenomeen Pim Fortuyn. Mirjam de Baar, universitair docent Godsdienstwetenschappen, spreekt over charisma en religie. Zij neemt onder andere paus Johannes Paulus II als voorbeeld. René ten Bos, hoogleraar Filosofie in verband met de bedrijfswetenschappen, vergelijkt het Amerikaanse leiderschap van Bush met Europees leiderschap.

Tijdens de slotavond van de reeks vindt een debat plaats over de roep om leiderschap en charisma. Hier spreken Petran Kockelkoren, hoogleraar Systematische wijsbegeerte en Marc De Kesel, onderzoeker aan het Heyendaal Instituut Nijmegen. In Wageningen treedt Marcel Becker, universitair docent Ethiek, op als interviewer en debatleider. In Hengelo is Jeroen Linssen, docent Sociale en politieke wijsbegeerte aan de Radboud Universiteit voorzitter.

Voor een gratis folder kunt u het Soeterbeeck Programma bellen:
(024) 361 55 55
info@soeterbeeck.ru.nl
Of kijken op de website
www.ru.nl/soeterbeeckprogramma

Deelname kost per avond bij voorinschrijving € 9,- (vol tarief) of € 5,- (gereduceerd tarief). Medewerkers en studenten van de Hogeschool Edith Stein en alumnipashouders Radboud Universiteit hebben gratis toegang.

Hengelo
De reeks vindt plaats op maandagen in de Bibliotheek Hengelo, Burgemeester Jansenstraat 2, tussen 20.00 en 22.15 uur.
7 november: charisma en religie,
14 november: charisma en leiderschap,
21 november: charisma en politiek,
28 november: debat over de waarde van charisma.

De reeks is een samenwerking met de Hogeschool Edith Stein en de Bibliotheek Hengelo.

Wageningen
De reeks vindt plaats op woensdagen in de Bblthk Wageningen, Stationsstraat 2 tussen 20.00 en 22.15 uur.
9 november: charisma en leiderschap,
16 november: charisma en religie,
23 november: charisma en politiek en
30 november: debat over de waarde van charisma.

De reeks is een samenwerking met de Bblthk Wageningen en de Protestantse Gemeente en Rooms-katholieke parochie Wageningen.

infoSoeterbeeck Programma (024) 361 55 55
info@soeterbeeck.ru.nl
www.ru.nl/soeterbeeckprogramma
locatieBibliotheek Hengelo, Burgemeester Jansenstraat 2
plaatsHengelo (Overijssel)
postcode75
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl