Vandaag is donderdag 15 augustus
Maria Tenhemelopneming
 

categorie categorie Conferentie
conferentie
wanneervrijdag 16 t/m zondag 18 december 2005    Evangelie van 2005-12-16
 titelRadboud studenten in de politiek
beschrijvingDe Verenigde Naties met studenten van de Radboud Universiteit

Van 16 tot en met 18 december 2005 organiseren de studentenorganisatie United Netherlands en het Soeterbeeck Programma van de Radboud Universiteit Nijmegen een simulatie van de Verenigde Naties onder de titel RiMUN (Radboud Intrauniversity Model United Nations). Studenten van de Radboud Universiteit storten zich een weekend lang in de internationale politiek.

Centraal thema van de conferentie is vrijheid. Grahame Lock, hoogleraar Filosofie in Nijmegen, Oxford en Leiden geeft een college over de verschillende opvattingen van vrijheid. Hierna gaan de studenten over vrijheid onderhandelen en lobbyen.

De Nijmeegse studenten leven zich in tijdens de RiMUN in het standpunt van een aan hen toegewezen land. Zij onderhandelen, debatteren, en lobbyen als vertegenwoordigers van bijvoorbeeld Iran of Noord Korea. Ook moeten ze op zoek gaan naar duurzame en adequate maatregelen tegen bepaalde wereldproblemen. In commissies buigen zij zich over vraagstukken die variëren van nucleaire proliferatie tot overbevissing en van klonen tot de Palestijnse staat.

Voor meer informatie en aanmelding zie: www.rimun.nl

United Netherlands is een jonge, Nijmeegse, studentenorganisatie die studenten wil stimuleren om hun idealen en ambities te ontwikkelen op het gebied van internationale betrekkingen. Naast de RiMUN organiseert United Netherlands ook een trainingstraject voor een landelijke delegatie studenten die mee gaan doen aan de Harvard National Model United Nations.
Het Soeterbeeck Programma bevordert reflectie, conversatie en debat over wetenschap, samenleving en levensbeschouwing. Het Soeterbeeck Programma is onderdeel van de Radboud Universiteit Nijmegen.

infowww.rimun.nl

(024) 361 55 55
info@soeterbeeck.ru.nl
www.ru.nl/soeterbeeckprogramma
locatieRadboud Universiteit
plaatsNijmegen (Gelderland)
postcode65
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl