Vandaag is zondag 15 september
Onze Lieve Vrouw van Smarten
 

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneerzaterdag 29 oktober 2005    Evangelie van 2005-10-29
 titelGeschiedenismarathon
beschrijvingTijdens de tweede Landelijke Archievendag op 29 oktober vindt er in het Nationaal Archief te Den Haag van 10.00 tot 17.00 uur een Geschiedenismarathon plaats.

Het Nationaal Archief nodigt heel Nederland uit voor zijn Geschiedenismarathon. Bevlogen historici en auteurs, waaronder Chris van der Heijden, Luc Panhuijsen, Thomas von der Dunk en Gerard Hooykaas, geven non-stop geschiedenisles op deze tweede landelijke archievendag.

Echte liefhebbers verschijnen aan de start om 10.00 uur. Wie liever een kort sprintje trekt, kan tot 17.00 uur elk moment van de open dag binnenstappen. De winnaar van de marathonquiz gaat naar huis met de reproductie van een authentiek archiefstuk.

Plus
De Nationaal Archief boekenmarkt; een restauratiedemonstratie en diverse rondleidingen achter de schermen met bezoek aan een archiefdepot. Voor kinderen is er een VOC-rondleiding van kinderboekenschrijfster Lizette de Koning. De tentoonstellingsruimte De Verdieping van Nederland met hoogtepunten uit de Nederlandse geschiedenis, taal en cultuur is - zoals elke zaterdag - open.

In de Nacht van de Geschiedenis in Madurodam verzorgt geschiedenisdocent en publicist Jan Blokker jr. namens het Nationaal Archief een 3-tal rondleidingen langs ‘plaatsen met een verleden’ ter gelegenheid van de lancering van de gelijknamige digitale database.

Het volledige programma kunt u vinden op www.nationaalarchief.nl

infowww.nationaalarchief.nl
locatieNationaal Archief
plaatsDen Haag (Zuid-Holland)
postcode25
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl