Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Cursus
cursus
wanneervanaf donderdag 25 september 2003    Evangelie van 2003-09-25
 titelCursus De bijbel verstaan
beschrijvingIn bisdom Gent gaat op 25 september de cursus 'De bijbel verstaan' weer van start. In de loop der jaren heeft deze cursus vele duizenden deelnemers mogen boeien. Dit werkjaar heeft de 16de editie plaats. Inschrijven is nog altijd mogelijk.

De bijbelcursus voor het grote publiek wordt gedoceerd door professor Peter Schmidt, één van Vlaanderens meest bekende bijbelkenners. Het cursusjaar 2003-2004 wordt gewijd aan de studie van het Oude Testament.

In de eerste vier lessen komen aan bod: bijbelse sagen, legenden, mythologische verhalen en hun diepere betekenis. De volgende drie avonden brengen een algemene inleiding in de zogeheten Wijsheidsliteratuur (o.a. het boek Job, de Psalmen, Prediker, het Hooglied en het boek Wijsheid). Het volledige tweede semester (de zeven avonden tussen Kerstmis en Pasen) wordt gewijd aan de twee meesterwerken onder de wijsheidsboeken, met name Job en Prediker.

De volledige cursus beslaat veertien avonden van telkens twee lesuren om de veertien dagen, op donderdagavond van 20 tot 22 uur. De reeks start op 25 september. De lessen worden gegeven in de grote aula van de KAHO-Sint-Lieven, campus Rabot, Gebroeders Desmetstraat 1, 9000 Gent. Iedereen is welkom. Deelnemen aan deze reeks kost 40 euro.

infoG. Vanommeslaeghe 09/2824700 of L. Vanoverbeke 09/2827100, ook voor aanmelden.
locatieGebroeders Desmetstraat 1
plaatsGent (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl