Vandaag is woensdag 14 augustus
Heilige Maximiliaan Kolbe
 

categorie categorie Muziek
muziek
wanneervrijdag 28 oktober 2005    Evangelie van 2005-10-28
 titelConcert met Leerlingen Muziekschool
beschrijvingDe Stichting Orgelconcerten Moordrecht gaat haar concertserie voor het jaar 2005 afsluiten met een concert door de leerlingen van de Goudse Muziekschool en enkele orgelleerlingen van organist Gerrit Christiaan de Gier. Dit concert wordt gehouden op vrijdag 28 oktober a.s. in de rooms-katholieke kerk te Moordrecht, gelegen aan het Oosteinde.

Deze kerk bezit een mooi historisch orgel uit 1864 van de brabantse orgelbouwer J.H. Vollebregt. Het orgel bezit een heldere, sprankelende klank en is daardoor goed geschikt voor het vertolken van alle soorten stijlperioden in de muziekliteratuur. Ook het samenspel met een orkestbezetting is goed te realiseren.

De concertgevers zijn allen leerlingen van de Goudse Muziekschool en bespelen een solo-instrument, een piano of het orgel. De algehele leiding van het concert is in handen van orgelleraar Gerrit Christiaan de Gier. Een aantal solisten zullen samen een kleine orkestbezetting of een ensemble vormen. De ensembles staan onder leiding van de verschillende docenten.

Het programma is heel afwisselend opgebouwd en bijna alle instrumenten van de muziekschool komen aan bod; strijkinstrumenten, blokfluit, klarinet, orgel en piano. Ook enkele zangstudenten verlenen hun medewerking. Er worden muziekstukken gespeeld van o.a. Mozart, Handel, Purcell en John Leavitt. Aan het einde is nog een vierhandig orgelstuk opgenomen.

Het zeer gevarieerde concert van jong talent vindt plaats op 28 oktober 2005.

Het concert begint om 20.00 uur en de toegang is € 2,50 voor volwassenen en

infoM. Vuijk
(0182) 373414
locatieRooms-katholieke Kerk, Oosteinde
plaatsMoordrecht (Zuid-Holland)
postcode28
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl