Vandaag is dinsdag 16 juli  

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneerzaterdag 8 oktober t/m zondag 20 november 2005    Evangelie van 2005-10-08
 titelOp weg naar de Zoete Lieve Vrouw
beschrijvingHet Noordbrabants Museum exposeert een fotoreportage van Marc Bolsius met als titel Op weg naar de Zoete Lieve Vrouw.

De Bossche persfotograaf Marc Bolsius maakte de afgelopen meimaand de Mariaverering in de Sint-Jan in ‘s-Hertogenbosch mee en legde de diepgewortelde tradities vast. Zijn reportage verschijnt 7 oktober a.s. in boekvorm. Een selectie van de foto’s op groot formaat is van 8 oktober t/m 20 november 2005 te zien in het Koetshuis van het Noordbrabants Museum. Zijn foto’s laten zien hoe gilden, broederschappen, koren, verenigingen en individuen elk op hun eigen manier betrokken zijn bij Maria. Het Koetshuis van het Noordbrabants Museum ligt aan het voorplein van het voormalige gouvernementsgebouw aan de Bossche Verwersstraat en is geopend tijdens de reguliere openingstijden van het museum; de toegang tot het Koetshuis is gratis.

infoChantal Sleutjes
(073) 68 77 807
csleutjes@noordbrabantsmuseum.nl

Ingrid van Berlo
(073) 68 77 808
ivanberlo@noordbrabantsmuseum.nl
locatieNoordbrabants Museum, Verwerstraat 41
plaatsDen Bosch (Noord-Brabant)
postcode52
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl