Vandaag is dinsdag 16 juli  

categorie categorie Festiviteit
festiviteit
wanneerzondag 21 september 2003    Evangelie van 2003-09-21
 titelDubbelfeest voor Jacobus de Meerdere
beschrijvingDe rooms-katholieke parochie van de H. Jacobus de Meerdere in Den Haag viert zondag 21 september een bijzonder dubbelfeest. Ten eerste bestaat het imposante neogotische kerkgebouw aan de Parkstraat 125 jaar; ten tweede wordt herdacht dat de parochie - de oudste van Den Haag - 725 jaar geleden werd gesticht.

Hoogtepunt van het feest is een pontificale Eucharistieviering op zondag om 10.15 uur, waarin de bisschop van Rotterdam, mgr. A.H. van Luyn, hoofdcelebrant zal zijn.

De kerk aan de Parkstraat is een ontwerp van bouwmeester P.H.J. Cuypers, bekend van onder meer het Rijksmuseum en het Centraal Station in Amsterdam. Het gebouw is van bijzondere cultuurhistorische waarde omdat de complete 19de-eeuwse inventaris bewaard is gebleven (ramen, schilderingen, beelden, altaren, tegelvloeren, meubilair). Twee jaar geleden begon een grote restauratie van de kerk, die beschadigd was geraakt door bouwactiviteiten in de omgeving. Begin dit jaar kreeg de parochie een tegenslag te verwerken toen duidelijk werd dat de rijksdienst voor de monumentenzorg een eerder toegezegde miljoenensubsidie wegens geldgebrek niet zou uitkeren. Met de gemeente Den Haag zoekt de parochie nu naar mogelijkheden om de restauratie, die in volle gang is, te kunnen voltooien.

infoInformatie over kerk en parochie:
Pastoor H.J.M. Hofstede (070) 3605592 en ook www.stjacobus.nl of www.restauratie.stjacobus.nl

Nadere informatie over het feest en het jubileumjaar:
Dhr. Fred Hoefsmit (070) 3684781
locatieKerk H. Jacobus de Meerdere
plaatsDen Haag (Zuid-Holland)
postcode25
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl