Vandaag is vrijdag 18 oktober  

categorie categorie Bezinning
bezinning
wanneerzondag 21 september 2003    Evangelie van 2003-09-21
 titelFakkeloptocht door Antwerpen
beschrijvingOp zondagavond 21 september organiseert de Sint-Egidiusgemeenschap een fakkeltocht ter herinnering van de joodse en andere slachtoffers van de nazi-bezetting onder het motto ‘Wie vergeet, is gedoemd te herhalen’. De ingetogen wandeling, met kaarsjes, start om 20.00 uur voor het Centraal Station van Antwerpen en eindigt om 21.15 uur aan het monument voor de gedeporteerden aan de Belgiëlei. Daar vindt ook een symbolische plechtigheid plaats, waarbij zes kinderen van verschillende afkomst en cultuur een bloem neerleggen aan het monument. Sprekers zijn burgemeester Patrick Janssens, Diane Keyser van het Forum van joodse organisaties en Jan De Volder van de Sint-Egidiusgemeenschap.

De Sint-Egidiusgemeenschap organiseert deze wandeling voor het tiende opeenvolgende jaar, in samenspraak met de joodse gemeenschap van Antwerpen. Het initiatief is belangrijk voor de dialoog tussen joden en christenen, maar staat open voor iedereen. De afgelopen tien jaar liepen duizenden mensen van alle leeftijden, culturen, gezindheden en overtuigingen mee op deze wandeling.

infoSint-Egidiusgemeenschap, 03/2314837
locatie
plaatsAntwerpen (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl