Vandaag is woensdag 14 augustus
Heilige Maximiliaan Kolbe
 

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzaterdag 27 t/m zondag 28 september 2003    Evangelie van 2003-09-27
 titelWorkshop voor strijkers
beschrijvingIn het kader van de ‘Kathedraalconcerten Roermond 2003’ vindt in samenwerking met het Limburgs Symphonie Orkest op zaterdag 27 september een workshop plaats voor strijkers. Bespelers van viool, altviool, cello of contrabas kunnen dan onder leiding van gerenommeerde collega’s enkele kerksonates van Wolfgang Amadeus Mozart instuderen. Deze worden daags erna, op zondag 28 september, uitgevoerd tijdens het zesde ’Kathedraalconcert’ in de Sint- Christoffelkathedraal te Roermond.

De workshop strijkorkest met groepsrepetities vinden plaats van 10.00 uur tot 13.00 uur in de bisdomgebouwen aan de Swalmerstraat 100 te Roermond.
Aanmelden voor de workshop bij het secretariaat Kathedraalconcerten, ’s ochtends op werkdagen (0475) 334924.

Op zondag 28 september is er, voorafgaande aan het eigenlijke concert, een gezamenlijke repetitie in de kathedraal van Roermond tussen 14.00 uur en 17.00 uur. Vanaf 17.00 uur vindt de uitvoering plaats, waarbij de kerksonates worden afgewisseld met het voorlezen van toepasselijke fragmenten uit de uitgebreide briefwisseling die Mozart voerde. Hierin weerklinken zijn religieuze gevoelens en gedachten.

infoSecretariaat Kathedraalconcerten (0475) 334924
locatiebisdomgebouwen, Swalmerstraat 100 en de kathedraal
plaatsRoermond (Limburg)
postcode60
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl