Vandaag is dinsdag 16 juli  

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneervanaf donderdag 10 november 2005    Evangelie van 2005-11-10
 titelCursus bidprentjes
beschrijvingOnder de titel Thuiskomen biedt Centrum de Kapel de komende tijd uitgebreide aandacht aan de gedachtenis der doden.

Cursus bidprentjes
Prentjes worden nog steeds gemaakt, door de familie, de pastor of een vrijwilliger in de parochie. Om hen van dienst te zijn organiseert Centrum de Kapel ook een cursus over de achtergronden van de doodsprentjes, het ontstaan en de geschiedenis van de vormgeving in de loop van de tijden. Tevens kan men leren hoe men zelf een prentje kan samenstellen. De cursus wordt gegeven door Frans Pluymaekers en Victor Spauwen, die onlangs ook een boek hebben uitgegeven over dit onderwerp.

Deze cursus wordt gegeven op de donderdagen 10, 17 en 24 november van 2 tot 4 uur 's middags. De kosten bedragen 15 euro en men kan zich nog tot 27 oktober aanmelden.

Tentoonstelling gedachtenisprentjes
Op 30 oktober startte een tentoonstelling met Gedachtenisprentjes.
Al meer dan 350 jaar is het gebruikelijk in ons land, dat men een prentje maakt bij het overlijden van een dierbare. Het is een aandenken en steun in het rouwproces maar traditioneel ook een middel om de overledene in het gebed aan te bevelen bij God. Frans Pluymaekers, die bijna 40 jaar uitvaartverzorger is geweest, heeft inmiddels een rijke verzameling opgebouwd. Voor de tentoonstelling in het Colamgebouw heeft hij een selectie gemaakt van prentjes uit verschillende tijden.

De tentoonstelling is nog geopend op de zondagen 13 en 27 november van 2 tot half 5 en op telefonische afspraak. De toegang is vrij.

Wereldaidsdag
Op Wereldaidsdag 1 december vindt in de Ursulakapel een herdenking van doden plaats, in het bijzonder voor de Aids-slachtoffers.

Requiemuitvoering
Op 27 november is er een bijzonder concert in de Kapel in 't Zand. In de serie Kapelconcerten op de zondagmiddag wordt dan het Requiem van Clemens non Papa uitgevoerd om 3 uur. De entree is 7,50 euro.

infoCentrum de Kapel
(0475) 332886 (kantoortijden)
www.centrumdekapel.nl
info@centrumdekapel.nl
www.centrumdekapel.nl
locatieCentrum de Kapel
plaatsRoermond (Limburg)
postcode60
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl