Vandaag is zondag 11 augustus  

categorie categorie Liturgie
liturgie
Bisdom Roermond
(B Roermond)

Bisdom Roermond

Website E-mail

Postbus 980
6040 AZ  Roermond

Bisschopshuis
Paredisstraat 10
6041 JW Roermond

tel (0475) 386 888

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzondag 27 november 2005    Evangelie van 2005-11-27
 titelStart Jaar van de Geest
beschrijvingSinds zijn aantreden in 1993 wijst bisschop F. Wiertz elk jaar voor het bisdom een pastoraal thema aan. Parochies kunnen dat thema gebruiken als leidraad voor hun activiteiten in dat jaar. Tot het jaar 2010 zijn de thema's vastgesteld aan de hand van de zeven sacramenten. Zo stond vorig jaar het doopsel centraal. Dit jaar gaat het over het sacrament van boete en verzoening en komend jaar wordt een Jaar van de Geest.

De Heilige Geest is nauw verbonden met het Pinksterfeest en met het sacrament van het vormsel. Dit betekent dat met name voor deze feesten komend jaar voldoende aandacht wordt gevraagd.

Het Jaar van de Geest begint op de eerste zondag van de Advent (27 november). Parochies ontvangen in de loop van november een map met pastorale handreikingen voor het nieuwe jaarthema.

Activiteiten die het bisdom in het kader van het Jaar van de Geest wil aanpakken zijn: uitgave van diverse posters en gebedskaarten, een Pinksterfestival, speciale aandacht voor de H. Geest tijdens de jaarlijkse Christoffeldag voor vormelingen en een grote Vrijwilligersdag volgend najaar. Binnenkort ontvangen alle parochies een compleet programma en verschijnt er ook meer informatie op deze website.

infowww.bisdom-roermond.nl
organisatieBisdom Roermond
locatieBisdom
plaatsBisdom Roermond (Limburg)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl