Vandaag is woensdag 14 augustus
Heilige Maximiliaan Kolbe
 

categorie categorie Festiviteit
festiviteit
Bisdom Roermond
(B Roermond)

Bisdom Roermond

Website E-mail

Postbus 980
6040 AZ  Roermond

Bisschopshuis
Paredisstraat 10
6041 JW Roermond

tel (0475) 386 888

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzondag 4 december 2005    Evangelie van 2005-12-04
 titelHeropening Limburgse bisschopskerk
beschrijvingOp zondag 4 december wordt de Limburgse bisschopskerk in Roermond feestelijk heropend. De Sint-Christoffelkathedraal is het afgelopen jaar grondig gerenoveerd en heringericht. De werkzaamheden van fase I worden op dit moment afgerond en zijn begin december klaar.

De ingrijpendste verandering bestond uit het verplaatsen van het altaar naar het midden van de kerk, het verwijderen van ongeveer 700 van de 1000 zitplaatsen en het egaliseren van de vloer. Ook is een aantal nieuwe glas-in-loodramen geplaatst.

Als onderdeel van fase I is de kathedraal ook voorzien van nieuwe verwarming, nieuwe elektrische bedrading en een nieuwe geluidsinstallatie. Ook andere technische voorzieningen zijn aangepast. In fase 2, 3 en volgend worden ook de kunstschatten van de kerk gerenoveerd, een bezoekerscentrum gerealiseerd en een historiekamer met aula gebouwd.

Op zondag 4 december wordt de kathedraal 's ochtends met een pontificale Eucharistieviering opnieuw in gebruik genomen. Aansluitend is er voor iedereen gelegenheid om de kerk te bezichtigen. 's Middags is er om 16.00 uur een vesperviering, waarvoor ook speciaal de Limburgse parochiegeestelijkheid en vertegenwoordigers van alle parochies worden uitgenodigd. Beide plechtigheden zijn voor iedereen toegankelijk.

De Sint Christoffelkathedraal in Roermond is de kerk waar de officiële zetel (cathedra) van de bisschop staat. De kathedraal is daarmee de hoofdkerk van het bisdom en tevens parochiekerk voor de binnenstad van Roermond. Na de heropening moet de kathedraal zich tevens ontwikkelen tot hét centrum voor liturgie en kerkmuziek voor heel Limburg.

infowww.kathedraal-roermond.nl/
organisatieBisdom Roermond
locatieSint Christoffelkathedraal
plaatsRoermond (Limburg)
postcode60
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl