Vandaag is woensdag 17 juli  

categorie categorie Conferentie
conferentie
Bisdom Roermond
(B Roermond)

Bisdom Roermond

Website E-mail

Postbus 980
6040 AZ  Roermond

Bisschopshuis
Paredisstraat 10
6041 JW Roermond

tel (0475) 386 888

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 12 november 2005    Evangelie van 2005-11-12
 titelDiocesane Verzoendag
beschrijvingTer afsluiting van het pastorale themajaar in bisdom Roermond rond Verzoening en Vergeving wordt op 12 november een diocesane Verzoendag gehouden. Aanmelden voor deze dag kan nog steeds.

De belangrijkste spreker is emeritus-hulpbisschop mgr. J. Lescrauwaet van Haarlem. 's Middags is er een ruime keuze uit workshops die een relatie hebben met de zeven werken van barmhartigheid. De dag wordt afgesloten met een verzoeningsviering, waarin ook fouten van de Kerk aan de orde worden gesteld.

Bisschop F. Wiertz heeft voor alle jaren tot 2010 een pastoraal thema vastgesteld. Het bisdom wil op die manier de grote geloofsthema's op een structurele manier onder de aandacht van gelovigen brengen. De jaarthema's zijn gekoppeld aan de zeven sacramenten. Dit jaar staat het sacrament van boete en verzoening centraal.

Veel mensen maken zich zorgen over de verharding en verbrokkeling in de samenleving. Christenen hebben de opdracht om een ander geluid te laten horen: verzoenende en vergevende. Maar hoe doe je dat? Zo luidt de vraag op de uitnodiging voor de verzoeningsdag: ”Verzoening kent vele kanten: verzoening met ons eigen leven, met onze naasten, met mensen die buiten de gemeenschap dreigen te vallen en met God.”

Het programma
09.30 - 10.00 uur Ontvangst met koffie en thee
10.00 - 11.00 uur Mgr.dr.J.F. Lescrauwaet m.s.c. leidt het thema in
11.00 - 13.00 uur Een workshop naar keuze rond het thema verzoening
13.00 - 14.30 uur Pauze met lunch
14.30 - 15.30 uur Verzoeningsviering met mgr. F. Wiertz als hoofdcelebrant
15.30 - 16.30 uur Gelegenheid voor een persoonlijk gesprek met een priester

De workshops
Bij aankomst kunt u zich op de dag zelf inschrijven voor één van de workshops. Het aantal plaatsen per workshop is beperkt en de inschrijving gebeurt op volgorde van binnenkomst.

1. het spijzigen van de hongerigen:
2. het laven van de dorstigen:
3. het herbergen van de vreemdelingen:
4. het kleden van de naakten:
5. het begraven van de doden:
6. het bevrijden van de gevangenen:
7. het bezoeken van de zieken:

De aanmeldingsprocedure
U kunt zich voor deelname aan de dag nog tot maandag 31 oktober aanmelden. Dat kan door per e-mail door te geven: uw naam, adres, postcode en woonplaats en telefoonnummer én het aantal personen waarmee u naar de dag toekomt. Bovendien graag aangeven of u wel of niet deelneemt aan de lunch. U krijgt geen bevestiging van ontvangst.
Als u uw mail hebt ingestuurd naar r.kwakman@bisdom-roermond.nl bent u van aanmelding verzekerd. Voor de workshops schrijft u zich aan het begin van de dag in. Alleen als er te veel aanmeldingen zijn en er geen plaats meer is, nemen we met u contact op.

De kosten
De dag is gratis. U krijgt tussen de middag een broodmaaltijd aangeboden. Alleen wanneer u wat anders wilt drinken dan thee of koffie, wordt er een vergoeding gevraagd.

De locatie
De Limburgse Dag van Verzoening en Vergeving vindt plaats in Scholengemeenschap Trevianum (oudbouw) aan de Bradleystraat 25 in Sittard.

infoMaarten van Klaveren
Coördinator van het Limburgs Jaar van Verzoening en Vergeving
06-51388935
m.v.klaveren@bisdom-roermond.nl
organisatieBisdom Roermond
locatieScholengemeenschap Trevianum, Bradleystraat 25
plaatsSittard (Limburg)
postcode61
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl