Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
wanneerzondag 16 oktober 2005    Evangelie van 2005-10-16
 titelProcessie Overdinkel
beschrijvingOp zondag 16 oktober wordt in Gerardus Majella-bedevaartsoord Overdinkel een processie gehouden die in het teken zal staan van de 250e sterfdag van Gerardus Majella. Speciale gast hierbij zal zijn redemptoristenpater H. Erinkveld uit het zuid-Limburgse Wittem.

Erinkveld gaat zondagmorgen om 11.00 uur als hoofdcelebrant voor in de plechtige eucharistieviering, onder de Gerardus Koepel van het Gerardus Majellapark. Daarbij wordt hij geassisteerd door de pastores Alfons ter Beke en Miranda Heerink-Beene van het parochieverband Maria Vlucht. Pastor Theo Munsterhuis en pastor Bertus Visschedijk zullen concelebreren.

Het thema van pater Erinkvelds preek zal zijn de bekende ‘smeekbede’ H. Gerardus helper in de nood, sta ons bij in leven en in dood, gebaseerd op het verhaal van de rechter en de weduwe (Lucas 18:1-8).

Omdat het zondag precies 250 jaar geleden is dat de heilige Gerardus Majella in het klooster van Materdomini in Italië, nog geen dertig jaar oud, overleed, wordt daar tijdens de aanstaande processiedag bewust bij stilgestaan.

Overdinkel zal ook dit jaar de vele trouwe Gerardus Majella-pelgrims weer met open armen ontvangen.

info
locatie
plaatsOverdinkel (Overijssel)
postcode75
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl