Vandaag is maandag 12 augustus  

categorie categorie Festiviteit
festiviteit
wanneerzaterdag 4 oktober 2003    Evangelie van 2003-10-04
 titelO.L.Vrouw bezoekt Tilburg
beschrijvingDit jaar vindt in het bisdom Den Bosch het Mariajaar plaats. Wij willen feestelijk herdenken dat het beeld van de Zoete Lieve Vrouw 150 jaar geleden uit Brussel is teruggekeerd in Den Bosch.

Het hoogtepunt voor Tilburg is het bezoek van de Zoete Moeder op zaterdag 4 oktober. Van 19.00 uur tot 7.00 uur is het genadebeeld in de Heikese kerk. Er is ’s nachts non-stop gebed en zang door verschillende parochies en groepen. De kerk is de hele nacht open voor een bezoek aan Maria.

18.00 uur: Mariaprocessie naar de Heikese kerk. Leden van de Broederschop van Onze Lieve Vrouw dragen het beeld. Verzamelplaats: tussen de kerk en de fontein. Route: Pastorie Bisschop Zwijsenstraat, richting Broekhoven, Stadstraat, Oude Dijk, kloosterstraat, Louis Bouwmeesterplein, Schouwburgring, Heikese kerk.

19.00 uur: Pontificale Eucharistieviering met Mgr. Drs. A. Hurkmans m.m.v. het Heikes mannenkoor, een hoornblazersgezelschap o.l.v. H. Jeurissen en de gildes van St.Dionysius, St.Joris en St.Sebastiaan.
Vanaf 21.00 uur is de Nacht van Maria, tot 7.00 uur. Daarna gaat de Zoete Moeder weer terug naar de St.Jan in Den Bosch.

Zaterdag 4 oktober organiseert de werkgroep Mariajaar van het dekenaat Tilburg ook een KINDERFEEST voor kinderen van 8-12 jaar. Een feest met verhalen, creatieve workshops, muziek, pannenkoeken en een heuse processie.
Het feest vindt plaats in de pastorie van de Parochie Binnenstad, Bisschop Zwijsenstraat 3. Het begint om 15.15 uur en duurt tot 18.30 uur. Ouders kunnen om 18.00 uur ook komen als ze mee willen lopen met de processie.

infoOpgave, a.u.b. vóór 28 september bij:
Elma Nap-Kolhoff
Van der Aastraat 24
5014 RA Tilburg
(013) 5450760
gerro@dds.nl
locatieKerk 't Heike
plaatsTilburg (Noord-Brabant)
postcode50
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl