Vandaag is woensdag 14 augustus
Heilige Maximiliaan Kolbe
 

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneerdinsdag 4 t/m zondag 9 oktober 2005    Evangelie van 2005-10-04
 titelFeestweek Lepelstraat
beschrijvingIn de week van 3 tot en met 9 oktober viert de parochie van de H. Antonius van Padua te Lepelstraat dat ze 175 jaar bestaat.

Lepelstraat staat bekend als een bedevaartsoord van de Heilige Antonius van Padua. Tijdens het Antoniusnoveen, dat loopt van april tot 13 juni (het feest van de Heilige Antonius van Padua), komen velen uit heel Westbrabant naar deze plaats.

Tijdens de feestweek is er speciale aandacht voor kinderen en jongeren. Zo is er woensdag om 14.00 u. een gezinsviering. Hierna presenteren de kinderen zich op een idols-show.

Voor de jongeren is er op 7 oktober om 19.00 u. een Taizé-viering met diaken Peter Hoefnagels en de priesterstudent Remco Babijn. Jongeren krijgen de gelegenheid elkaar te ontmoeten. De videodocumentaire “een week in Taizé” wordt vertoond.

Gedurende de hele week zijn er om 19.00 u. Eucharistievieringen. Op 6 oktober gaat bisschop Ernst voor in een Eucharistieviering die wordt opgeluisterd door het koor van de zussen Van den Enden.

Het hoogtepunt is op zondag 9 oktober. Bisschop Muskens en pastor Alex Schuerman zijn dan de hoofdcelebranten in een Eucharistieviering, die mede verzorgd wordt door het Gelegenheidskoor onder leiding van Rob van den Aarsen. De Mis begint om 11.00 u.
Om 13.30 u. treedt het amusementskoor De Straatzangers op. Daarna is er om 14.15 u. een concert van de harmonie St. Antonius Lepelstraat.

De kerk is de hele middag geopend. Er zijn tentoonstellingen van foto’s over het dorpsleven en kerkelijke voorwerpen. De Wereldwinkel verzorgt een stand in de kerk. Tevens kunnen belangstellenden in de Antoniuswinkel allerlei religieuze en devotionele voorwerpen kopen waaronder Antonius-lepeltjes en Antoniuskaarsen.

infomevrouw Cor Snepvangers (0167) 564659
pastor Alex Schuerman (0164) 248005
parochiesecretariaat (0164) 682525
home.westbrabant.net/~pvtillo/kerk.htm
locatieHeilige Antonius van Paduakerk
plaatsLepelstraat (Noord-Brabant)
postcode46
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl