Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Cursus
cursus
wanneervanaf zondag 16 oktober 2005    Evangelie van 2005-10-16
 titelGod ontdekken met 'Hartstocht'
beschrijvingBen je ook in Keulen geweest of heb je er iets van meegekregen in de media? Prachtig om te zien, die enthousiaste jongeren die tegelijk niet vies waren van een stukje catechese en bezinning. Er blijken dus nog altijd veel jongeren te zijn, die positief op weg willen gaan met de Heer en daarbij ook de Kerk een plaats willen geven in hun leven. Terug in de parochie worden ze soms een beetje op zichzelf teruggeworpen. Toch blijft er ook na Keulen behoefte bestaan om samen met andere jongeren op te trekken 'om Hem te aanbidden' zoals het thema van de Wereldjongerendagen het uitdrukte.

Een levend omgaan met God doet je tegelijkertijd vragen stellen als: wat wil God van mij? Wat is mijn levenvervulling? Wat maakt mij echt gelukkig? Hoe kan ik een leven opbouwen dat zinvol is voor mezelf en voor anderen? Houden dit soort vragen jou ook wel eens bezig en zou je samen met andere jongern op weg willen gaan om na te denken over het doel van ons leven? Wie is God en hoe kom ik Hem op het spoort? Hoe kan ik ervaren wat Zijn bedoeling is met mijn leven?

Dan is het levensorientatieproject 'Hartstocht' beslist iets voor jou. Het biedt je de kans om samen met andere jongeren van oktober tot juni op ontdekkingstocht te gaan naar God en naar jezelf. Op zoek naar waartoe God jou roept. Welke invulling van jouw leven past bij jou, zoals je bent.

Het project bestaat uit twee paralelle routes. Elke derde zondag van de maand, vanaf 16 oktober, zijn er groepsbijeenkomsten. Je komt dan met de andere deelnemers samen van 15.00 uur tot 19.00 uur in Roermond om te luisteren naar het Woord van God en naar elkaar om de ervaringen met elkaar te delen. Ook een gebedsdienst en gezamenlijke maaltijd zijn inbegrepen. Daarnaast probeer je als deelnemer in het dagelijks leven met het project bezig te zijn en heb je ter ondersteuning daarvan gesprekken met een persoonlijk begeleider over wat jij meemaakt, denkt en gelooft. Op jouw tijd en bij jou in de buurt.

Op deze manier wordt samen gewerkt naar het antwoord op de persoonlijke vraag wat jij met je leven wilt en wat God daarmee wilt.

Neem voor meer informatie contact op met het Hartstochtproject van het bisdom Roermond via tel. nr. (0475) 386756 of l.v.vessem@bisdom-roermond.nl

infoBisdom Roermond (0475) 386756
l.v.vessem@bisdom-roermond.nl
locatie
plaatsRoermond (Limburg)
postcode60
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl