Vandaag is dinsdag 16 juli  

categorie categorie Cursus
cursus
wanneermaandag 10 oktober 2005    Evangelie van 2005-10-10
 titelStart internetcursus Wa@rom Jezus?
beschrijvingKatholieke versie internetcursus Wa@rom Jezus?

Van de internetcursus Wa@rom Jezus? gaat op 10 oktober een katholieke variant van start. Wa@rom Jezus? is een cursus van vier weken, die ingaat op belangrijke waaromvragen als ‘Waarom zie ik God niet?’ en ‘Waarom laat God de tsunami toe?’. De protestants-christelijke versie van Wa@rom Jezus? wordt al enkele jaren met succes aangeboden door de Evangelische Omroep.

De cursus die thuis achter de pc gevolgd kan worden, is geschikt voor mensen van alle leeftijden. Een belangrijke doelgroep van de katholieke Wa@rom Jezus? zijn de deelnemers aan de Wereldjongerendagen (WJD). Aan het katholieke jongerenevenement namen in augustus in Keulen 1 miljoen jongeren deel waaronder het recordaantal van 3.500 uit Nederland. Wa@rom Jezus? is bedoeld als opstapje naar verdere geloofsverdieping na de WJD. Bij hun persoonlijke katholieke e-coach kunnen de jongeren terecht met hun vragen over het christelijk geloof. Als e-coaches fungeren priesters en andere personen met pastorale ervaring.

Onderzoek onder jongeren laat zien dat internet voor hen de belangrijkste informatiebron is. Wa@rom Jezus? springt daarop in door op een eigentijdse manier de kernpunten van het christelijk geloof te behandelen. Het is een interactieve cursus waarin cursisten met elkaar kunnen chatten. Ook heeft iedere deelnemer contact met een eigen e-coach, die persoonlijk ingaat op vragen en opmerkingen. Aan het eind wordt er met de deelnemer gezocht naar een follow-up. Dat kan bijvoorbeeld een Alphacursus zijn.

“De cursus is niet bedoeld om iemand ergens bij te krijgen of te bekeren, maar om mensen tegemoet te komen bij belangrijke vragen, zoals ‘Wie is Jezus?’, ‘Wat heb ik aan de Bijbel?’, ‘Wat bepaalt mijn levenskeuzen?’ en ‘Wat is er na dit leven?’”, aldus WJD-projectleider Harm Ruiter. Wa@rom Jezus? is een initiatief van de Landelijke Kerngroep Wereldjongerendagen en het Katholiek Alpha Centrum en wordt gefaciliteerd door de Evangelische Omroep.

Meedoen aan de Katholieke Wa@rom Jezus? kan vanaf 10 oktober via www.waaromjezus-rk.nl of www.rk-alphacentrum.nl . De katholieke Wa@rom Jezus?-site is ook te bereiken via de site van de Wereldjongerendagen: www.wjd.nl .

infowww.waaromjezus-rk.nl
www.wjd.nl
locatieInternet
plaatsThuis
doelgroep

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl