Vandaag is maandag 15 juli  

categorie categorie Festiviteit
festiviteit
Bisdom Haarlem-Amsterdam
(B Haarlem)

Bisdom Haarlem-Amsterdam

Website

Postbus 1053
2001 BB Haarlem

Leidsevaart 146
2014 HE  Haarlem

tel (023) 5112 600
fax (023) 5112 629

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzondag 6 november 2005    Evangelie van 2005-11-06
 titelFakkeltocht naar de Tiltenberg
beschrijvingOp zondag 6 november worden met een fakkeltocht de relieken van de Martelaren van Gorcum die het Bisdom Haarlem in bezit heeft, overgebracht van het Willibrordhuis naar de Tiltenberg in Vogelenzang.

Daar zullen deze echt Nederlandse geloofsgetuigen de volgende dag een plaats krijgen in de nieuwe kapel.

De Tiltenberg is vanaf 6 november de nieuwe plaats van het seminarie en andere kerkelijke opleidingen.

Deze fakkeltocht is vooral bedoeld voor jongeren tot 30 jaar.

Mgr. J. Punt, bisschop van Haarlem, zal ook aanwezig zijn.

We beginnen om 16.00 uur in het Willibrordhuis (Bekslaan 11 in Vogelenzang) met een voorprogramma (informatie over de Martelaren van Gorcum, gebed en zang).

Na een eenvoudige maaltijd begint de fakkeltocht. Deze tocht eindigt om 19.45 uur met de zegen van mgr. J. Punt die je persoonlijk kunt ontvangen. Als je wilt, kun je meedoen aan de wake bij de relieken tot 20.30 uur.

Geef je op, dan zorgen wij voor soep, brood en een fakkel.

Aan deelname zijn geen kosten verbonden.


Programma
Zondagmiddag is een programma voor jongeren tot ongeveer dertig jaar dat om vier uur begint op de locatie Bekslaan. Vanaf zes uur loopt men in fakkeltocht (via de 2de Doodeweg) door de duinen naar de Tiltenberg.

De maandag begint 's ochtends om kwart over negen met de zegening door de bisschop van twee iconen, gemaakt door kunstenaar Geert Hüsstege uit Leimuiden, en van het meubilair van de kapel. Om half elf worden de relikwieën van de H.Martelaren van Gorkum vanuit de aula in processie de kapel ingedragen. Deze relikwieën zijn afkomstig van de kapel van het bisschopshuis.

Aansluitend is er een pontificale eucharistieviering, met de apostolisch nuntius mgr. dr. F.Bacqué als hoofdcelebrant in concelebratie met de bisschoppen van Haarlem (Punt), Rotterdam (Van Luijn) en Groningen (Eijk), en hulpbisschop mgr. J. van Burgsteden. Het Grootseminarie telt reeds een aantal studenten uit Groningen en ook vanuit Rotterdam zullen priesterkandidaten de opleiding gaan volgen. Tijdens deze plechtige mis zal het nieuwe altaar gewijd worden door mgr. Bacqué.

In de middag zijn er, voorafgaand aan een feestelijke ontvangst, enkele toespraken door de Rector van het seminarie, de Bisschop, historicus Ben Hartmann die de geschiedenis van de Tiltenberg zal belichten, iconenschilder Geert Hüsstege, architect Peer Houben van het Diocesaan Bouwbureau en frater Leo Disch OSB over de inrichting van de kapel.

info(023) 584 11 24
post@willibrordhuis.nl
www.willibrordhuis.nl
organisatieBisdom Haarlem-Amsterdam
locatieVan het Willibrordhuis naar de Tiltenberg
plaatsVogelenzang (Noord-Holland)
postcode21
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl