Vandaag is donderdag 15 augustus
Maria Tenhemelopneming
 

categorie categorie Festiviteit
festiviteit
wanneerzaterdag 8 t/m maandag 10 oktober 2005    Evangelie van 2005-10-08
 titelSterre der Zee nieuwe stijl
beschrijvingFeest van Onze Lieve Vrouw Sterre der Zee

Op maandag 10 oktober a.s. wordt voor het eerst het nieuwe feest van Onze Lieve Vrouw ”Sterre der Zee” gevierd. Het is een feest zowel voor heel het bisdom Roermond als voor de stad Maastricht. De datum 10 oktober herinnert aan de dag waarop in 1837 het genadebeeld van de Sterre der Zee in plechtige processie vanuit de Sint Nicolaaskerk naar de Onze Lieve Vrouwekerk gebracht werd, toen deze weer was teruggegeven aan de eredienst. De Nicolaaskerk werd daarna afgebroken. Bij de keuze van de datum speelde ook mee dat de oktobermaand een traditionele Maria-maand is.

Bij gelegenheid van de feestdag worden door het bisdom Roermond, het dekenaat Maastricht en de Onze Lieve Vrouwebasiliek een aantal vieringen, activiteiten en festiviteiten georganiseerd. Het programma ziet er als volgt uit:

zaterdag 8 oktober
9.30: Eucharistieviering, met deelname van de Gebedskring van de Sterre der Zee, en presentatie van een boekje over de bidweg: ”Langs de route van Maria Sterre der Zee”.
's Middags organiseert de afdeling Jeugd en Jongeren van het bisdom Roermond voor de jongeren een pelgrimsfietstocht vanuit Brunssum, via de Sterre der Zee-kapellen in Eygelshoven, Simpelveld en Winthagen naar Maastricht.
18.30: Plechtige Hoogmis, gevolgd door de grote Bidweg, waarbij uitgenodigd zijn vertegenwoordigers van de Maria-parochies van Maastricht.

zondag 9 oktober, 28e zondag door het jaar
Op zondag vindt de gebruikelijke zondagsliturgie plaats.
12.30 - 15.30: Open Huis voor de parochie en heel Maastricht, met speciale aandacht voor het vernieuwde parochiehuis.
15.30: Liturgisch Maria-concert door het Basilica-koor, de Schola Nova, de vrouwenschola en het kinderkoor Canzonetta, met volkssamenzang (community song).
17.30: Plechtige Vespers van de Sterre der Zee, waarbij uitgenodigd alle priesters van het dekenaat Maastricht, met een overweging over 'Maria in de Bijbel'.

maandag 10 oktober, Feest van Maria Sterre der Zee
9.00: Lauden
10.00: Pontificale Hoogmis, met als hoofdcelebrant mgr.dr. E. de Jong, hulpbisschop van Roermond, en met vertegenwoordigers van alle parochies van het bisdom.
15.00: Plechtig Lof met ziekenzegening.
20.00: Vespers van de Sterre der Zee bij de Zusters van het Mensgeworden Woord in Brunssum.

infoR. de la Haye
diaken van de Onze Lieve Vrouwebasiliek 'Sterre der Zee'
(043) 325 44 89 (thuis)
(043) 356 13 30 (kantoor parochie)
(06) 13 95 53 11
www.sterre-der-zee.nl
locatieOnze Lieve Vrouw Sterre der Zee basiliek
plaatsMaastricht (Limburg)
postcode62
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl