Vandaag is zondag 11 augustus  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzaterdag 24 september 2005    Evangelie van 2005-09-24
 titelOrgelconcert met Everhard Zwart
beschrijvingDe Stichting Orgelconcerten Moordrecht gaat de concertserie voor het jaar 2005 vervolgen met een concert door de bekende organist Everhard Zwart uit Krimpen a/d IJssel op zaterdag 24 September a.s. in de Ned. Herv. Kerk te Moordrecht.

Deze kerk bezit een mooi historisch orgel uit 1773 van de Vlaamse orgelbouwer Louis del Haye uit Antwerpen. Het orgel bezit een grote draagkracht en een heldere, sprankelende klank en is daardoor goed geschikt voor het vertolken van alle soorten stijlperioden in de muziekliteratuur.

Everhard Zwart heeft aangegeven altijd graag naar Moordrecht te komen, mede vanwege de vriendelijke speelaard van dit orgel. Het aansprekende orgelspel en de vertolking van de romantische orgelwerken door deze organist zijn reeds voldoende bewezen.

Everhard Zwart (5 augustus 1958), kleinzoon van de legendarische Jan Zwart; leerling van Feike Asma, verwierf reeds grote bekendheid als organist, enerzijds door zijn enthousiaste ijver voor de “Hollandse Koraalkunst”, waarvoor de basis al werd gelegd door zijn grootvader, anderzijds door zijn virtuoze vertolking van vele grote composities uit de orgelliteratuur. In 2004 was hij 25 jaar als concertorganist actief is in binnen- en buitenland.

Het concert begint om 20.00 uur en de toegang is € 4,- voor volwassenen en € 2,50 voor kinderen en CJP-houders.

infoStichting Orgelconcerten Moordrecht
M.Vuijk
(0182) 373414
locatieNed. Herv. Kerk
plaatsMoordrecht (Zuid-Holland)
postcode28
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl