Vandaag is zondag 11 augustus  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
wanneerzaterdag 24 september 2005    Evangelie van 2005-09-24
 titelJaarbijeenkomst Pro Petri Sede
beschrijvingDe jaarlijkse bijeenkomst van het verbond Pro Petri Sede vindt plaats op zaterdag 24 september in Bergen op Zoom.

Het programma vangt aan om 10.00 uur met koffie en een welkomstwoord door de voorzitter. Om 11.00 uur is de pontificale Eucharistieviering in de Sint Gertrudiskerk aan de Markt te Bergen op Zoom. Hoofdcelebrant is de abt van Abdij Berne, zeh P. Al.

De middag bevat een toost ter gelegenheid van de nieuwe paus, een lunch, gelegenheid de binnenstad te verkennen en afsluiting in de stadsschouwburg.




'Voor Petrus' Stoel', zoals de naam van de vereniging in het Nederlands luidt heeft als belangrijkste doel het ondersteunen van de paus.

Geschiedenis
De historie van Pro Petri Sede gaat terug tot de tweede helft van de negentiende eeuw. De paus voelde dat zijn rijk, met bezittingen tot ver buiten Rome, werd bedreigd en riep gelovigen overal ter wereld op hem te helpen en onder de wapenen te gaan. Zo'n drieduizend Nederlandse jongeren sloten zich bij deze zogenaamde Zouaven aan. Van de Kerkelijke Staat bleef alleen Vaticaanstad over.
Teruggekeerd richtten de oud-strijders in Nederland een eigen vereniging op: Pro Petri Sede. De club wilde de paus zowel financieel als geestelijk ondersteunen. In de loop van de jaren konden naast oud-strijders ook pauselijk gedecoreerden en later sympathisanten lid worden.

info(073) 656 444 2
locatieStadsschouwburg o.a.
plaatsBergen op Zoom (Noord-Brabant)
postcode46
bisdomBreda
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl