Vandaag is maandag 12 augustus  

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
wanneerzondag 18 september 2005    Evangelie van 2005-09-18
 titelWestfriese bedevaart Heiloo
beschrijvingDe jaarlijkse Westfriese bedevaart naar Heiloo vindt dit jaar plaats op 18 september. Om 12.15 uur begint de Eucharistieviering met mgr. J. Punt, bisschop van Haarlem, als hoofdcelebrant en predikant. De zang wordt verzorgd door het dames- en herenkoor uit Spanbroek.

Intenties opgeven aan het bestuur of geestelijk leidsman Nars Beemster, priester te Volendam.

Om 14.15 uur is er uitstelling van het Allerheiligste met stille aanbidding, om 14.45 uur gevolgd door het gezamenlijk bidden van de rozenkrans.

Gelegenheid tot het ontvangen van het sacrament van boete en verzoening is er na de H. Mis tot 14.45 uur.

Om 15.00 uur begin het plechtig Lof met Sacramentsprocessie waarbij vicaris J. J.M. Vriend uit Laren de predikatie verzorgt. Koperblazers van de fanfarevereniging St. Cecilia uit Zwaag spelen Sacramentsliederen o.l.v. de heer J. van Leijen.

Info over de vertrektijden van de trein uit diverse plaatsen: M. Beemster (0229) 582465

Omdat 2005 door de vorige paus Johannes Paulus II is uitgeroepen tot het jaar van de H. Eucharistie, is aan deelname aan de Westfriese bedevaart een volle aflaat verbonden, mist u daarbij het sacrament van boete en verzoening ontvangt.

Al vanaf het jaar 1400 gaan mensen op bedevaart naar Onze Lieve Vrouw ter Nood in Heiloo. Zij kwamen om te bidden tot Maria in de genadekapel, dronken he heilzame water uit de Runxputte en keerden gesterkt huiswaarts. Van de kapel die tijdens de reformatie bij het beleg van Alkmaar werd verwoest, bleef een ruine over. Het weerhield de pelgrims er niet van toch te blijven komen. Vanaf 1905 is er een heropleving van de devotie begonnen, die nog steeds voortduurt. Vanaf 1908 gaan de Westfriezen geoganiseerd ter bedevaart.

infoM. Beemster (0229) 582465
locatieBedevaartoord O.L.V. ter Nood
plaatsHeiloo (Noord-Holland)
postcode18
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl