Vandaag is maandag 15 juli  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzondag 20 november 2005    Evangelie van 2005-11-20
 titelIn Jubilo: Waterlands Kamerkoor 30 jaar
beschrijvingOp zondag 20 november 2005, om 15.00 uur in de Nicolaaskerk in Purmerend geeft het Waterlands Kamerkoor een jubileumconcert ter ere van zijn dertigste verjaardag. In 1975 richtte de bekende organist Jan Jongepier het koor op en dirigeerde het vele jaren. In de loop der tijd is het uitgegroeid tot een kamerkoor dat goed ontvangen concerten geeft met zeer uiteenlopend repertoire. Dirigent is Wolfgang Lange.

Zong het koor in de beginjaren voornamelijk kleine a-capellawerken, de laatste jaren waagt het zich aan grote werken zoals de 'Johannes Passion' van Bach en 'Ein Deutsches Requiem' van Brahms. Vorig jaar gaf het een memorabele uitvoering van Bach's 'Hohe Messe'.

'In Jubilo' heeft onder meer het 'Te Deum' van de Estlandse componist Arvo Pärt en 'Laudes Organi' van de Hongaar Zoltán Kodály op het programma. Een 'Te Deum' is een feeststuk bij uitstek: al eeuwenlang worden composities op deze Latijnse hymne gecomponeerd en uitgevoerd ter opluistering van feestelijkheden en ceremonies. Het Helios Ensemble begeleidt het Waterlands Kamerkoor.

‘Lof der orgels’ is de letterlijke betekenis van ‘Laudes Organi’. Kodály schreef deze ode aan het orgel in 1966. Het orgel is in dit werk niet alleen de begeleider van het koor, het speelt ook een belangrijke solistische rol, die wordt vervuld door Wouter van Belle.

Entreekaarten kosten € 15,- en € 12,50; de reductieprijs geldt voor Vrienden van het Waterlands Kamerkoor en oud-koorleden. Op zondag 11 september, tijdens de Kunst- en Cultuurmarkt in Purmerend, kunnen entreekaarten worden gekocht bij de stand van het Waterlands Kamerkoor. Voorts kunnen deze worden besteld via 0299-424645, 06-10150752 en info@waterlandskamerkoor.nl

info(06) 10150752 / (0299) 424645
info@waterlandskamerkoor.nl
www.waterlandskamerkoor.nl
locatieNicolaaskerk aan de Kaasmarkt
plaatsPurmerend (Noord-Holland)
postcode14
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl