Vandaag is donderdag 17 oktober  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzondag 4 september 2005    Evangelie van 2005-09-04
 titelDag van de religieuze muziek
beschrijvingHet Openluchtmuseum zet dit jaar de spotlight op ‘Geloof in Nederland’. In het kader van dit thema organiseert het museum op zondag 4 september de dag van de religieuze muziek. Vertegenwoordigers van de grote wereldgodsdiensten laten de museumbezoekers horen hoe zij uiting geven aan hun religie.

De optredens vinden allemaal plaats in overdekte locaties, zodat bezoekers ook met minder goed weer kunnen genieten van zang en muziek.

De onderstaande groepen geven acte de presence:
- Vrienden van de Islam - Soefikoor
Dit koor geeft op spirituele wijze uiting aan Islamitische mystiek (Soefisme). Door het a cappella zingen van Islamitische gedichten en het reciteren van verzen uit de Koran, willen zij hart en ziel raken van zichzelf en anderen, moslim of niet-moslim.

- Vocaal ensemble Aquamarant zingt Nederlandse psalmen en Latijnse stukken.

- Hatikwa (Ivrit voor ”de hoop”, tevens de naam van het Israëlische volkslied) brengt een gevarieerd Joods repertoire dat bestaat uit liederen uit de Joodse eredienst, Jiddische liedjes en Ladino liedjes.

- Sa Re Ga Ma brengt hindoeïstische muziek ten gehore

- Gospelkoor Desire zingt kerkelijk getinte liederen tot meer rock getinte gospels. Gospelkoor Desire is niet gebonden aan een kerk. Het is een enthousiaste groep mensen die lol heeft in wat ze doen, maar ze willen zich ook niet een 'badkamerkoor' noemen, want ook moeilijke stukken worden niet geschuwd.

- Kees Kort - Shakuhachi brengt boeddhistische muziek ten gehore op de shakuhachi, een authentieke Japanse bamboefluit.

- Notendopjes en tieners - Jongerenkoor

Het Nederlands Openluchtmuseum is verkozen tot Europees Museum van het Jaar 2005.

Het museum is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur.
Entreeprijs: volwassenen € 11,70; kinderen 4 t/m 12 jaar € 7,90; 65+ € 11,20.

infoNederlands Openluchtmuseum
Schelmseweg 89
6816 sj Arnhem
www.openluchtmuseum.nl
locatieNederlands Openluchtmuseum, Schelmseweg 89
plaatsArnhem (Gelderland)
postcode68
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl