Vandaag is zondag 11 augustus  

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneerzaterdag 10 t/m zondag 11 september 2005    Evangelie van 2005-09-10
 titelSt. Gerlachuskerk open
beschrijvingOok de St. Gerlachuskerk te Houthem is op de Open Monumentendagen voor het publiek toegankelijk, en wel op zaterdag van 10.00 - 17.00 uur en op zondag van 10.30 - 17.00 uur.

De Open Monumentendagen 2005 vinden plaats in het weekend van 10 en 11 september en staan in het teken van Religieus erfgoed. Gedurende deze dagen zijn gidsen aanwezig om rondleidingen te geven in de kerk en bijgebouwen of om vragen te beantwoorden.

Er is tevens een brochure verkrijgbaar, waarin uitleg gegeven wordt over de restauratiewerkzaamheden van het stucwerk van het plafond. Giften voor deze werkzaamheden zijn uiteraard van harte welkom.

De kerk is in de periode van 1720 tot 1735 in laatbarok stijl gebouwd op de plaats waar voordien ook een kerk van het Norbertinessen stift gestaan heeft. In 1751 werd ze door Johan Adam Schöpf van fresco’s voorzien, die het leven van St. Gerlachus in beeld brengen. Hierdoor ontstond een ‘Gesamtkunstwerk’ dat uniek is Nederland. De kerk hoort dan ook tot de top 100 monumenten in Nederland.

info wmmcoenjaerts@hetnet.nl
locatieSt. Gerlachuskerk
plaatsHouthem (Limburg)
postcode63
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl