Vandaag is dinsdag 16 juli  

categorie categorie Festiviteit
festiviteit
wanneerzaterdag 6 september 2003    Evangelie van 2003-09-06
 titelOnze Lieve Vrouw Lombeek: 750 jaar parochie
beschrijvingDe parochie Onze Lieve Vrouw Lombeek viert haar 750-jarig bestaan. Het was in 1253 dat Nicolaas II van Fontaines, de toenmalige bisschop van Kamerijk, de parochie onafhankelijk verklaarde van de moederparochie Lennik.

De oorspronkelijke kerk - een vermaard bedevaartsoord - werd al vlug te klein en omstreeks 1265 vatte men de bouw aan van de huidige, vroeg-gothische kerk. Deze is nog bijna geheel in haar oorspronkelijke toestand bewaard. Sedert bijna 500 jaar wordt hier het vermaarde Maria-retabel bewaard, geschulpteerd door de Brusselse retabelschool.

Naar aanleiding van het jubileum zal kardinaal Godfried Danneels, aartsbisschop van Mechelen-Brussel, zaterdag 6 september om 16 uur voorgaan in een plechtige eucharistieviering. Nadien volgt de jaarlijkse processie door de straten van het dorp. Heel wat buurparochies zullen dit jaar naar aanleiding van het jubileum in de processie vertegenwoordigd zijn. (rknieuws.net / tb)

info
locatie
plaatsLombeek (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl