Vandaag is donderdag 15 augustus
Maria Tenhemelopneming
 

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
wanneermaandag 15 augustus 2005    Evangelie van 2005-08-15
 titelVoettocht naar Mariakapelletje Visé
beschrijvingZoals elk jaar organiseert de Stichting Pelgrimswegen & Voetpaden ook nu weer op het Feest van Maria Hemelvaart, maandag 15 augustus a.s., een voettocht vanuit Noorbeek naar het bedevaartkapelletje van Onze Lieve Vrouw van Lorette, nabij het Waalse Maasstadje Visé.

Vertrekpunt is de Brigidakerk te Noorbeek, waar om 09.45 uur de pelgrimszegen wordt gegeven.
De wandeling van 12 kilometer gaat door de mooie Vlaamse Voerstreek en het Land van Herve, over landweggetjes, door bossen en weilanden.
Halverwege, bij de oude Steenboskapel te Voeren (B), zal de traditionele 'kroetwusch'- (= kruiden-)zegening plaatsvinden.

Tegen 13.00 uur zullen de pelgrims Lorette bereiken, een kapelletje dat een herinnering is aan het huisje in Nazareth waar Maria en Jozef met hun kind Jezus woonden. Bij dit kapelletje is een korte bezinning ter afsluiting van de bedevaart.

Daarna is er gelegenheid om het aardige stadje Visé te bezichtigen, met name de oude kerk met de graftombe van St.Hadelin. Men kan ook de braderie bezoeken die jaarlijks rond de kapel van Lorette wordt gehouden op dit Mariafeest (in België een vrije dag!).

Wie de 12 kilometer van de heenweg voldoende vindt, kan in Visé de pelgrimstocht beëindigen door op eigen gelegenheid terug te gaan, bv. per trein vanuit Visé naar Maastricht en dan vandaar uit met de bus (lijn 57) naar Noorbeek.
Degenen die te voet terug willen gaan, dienen zich om 14.30 uur te verzamelen bij de Lorette-kapel. De retour-wandeling gaat grotendeels via een andere, maar ongeveer even lange route. Omstreeks 17.15 uur zal men dan in Noorbeek terug zijn.

Wie mee wil wandelen, hoeft zich niet tevoren aan te melden en de deelname is gratis.

infowww.spvlimburg.nl
locatieBrigidakerk
plaatsNoorbeek naar Vise (B) (Limburg)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl