Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
wanneervrijdag 22 juli 2005    Evangelie van 2005-07-22
 titelStille wandeling
beschrijvingNa de geslaagde eerste Stille Wandeling willen wij op vrijdag 22 juli ’s avonds om 19.30 beginnen met de tweede wandeling de ”zomerwandeling”.

Het wordt een meditatieve wandeling in de bij velen nog onbekende prachtige natuur rondom de Asterdplas. De wandeling brengt ons in aanraking met de natuurelementen: water, aarde en licht.

Zo krijgen we aandacht voor onze ziel en voor God, de Schepper. Zo herontdekken we de Bron van liefde, schoonheid, vriendschap en creativiteit.

Het initiatief
Het initiatief gaat uit van de STOK, de beheerder van de laatmiddeleeuwse kapel H.H. Maria/Dymphna in de Haagse Beemden, van waaruit de wandeling start.

De wandeling
We rijden een klein stukje met de auto (voor niet autobezitters wordt vervoer geregeld) vanaf de kapel naar het natuurgebied rondom de Asterdplas. Afhankelijk van het weer zullen we daar misschien stevige schoenen moeten aantrekken.

De wandeling gebeurt in volledige stilte en in een traag tempo.

We houden afstand van elkaar, zodat het net lijkt of we “alleen” wandelen maar ons toch gedragen voelen door de groep.

De wandeling duurt ongeveer een uur. Daarna komen we terug in de kapel. Wie dat wenst kan nog een kopje koffie drinken en praten over de ervaringen.

Voor wie liever direct naar huis gaat, kan dat ook.

Thema wandeling
Afhankelijk van jaargetijde, actualiteit of situatie van dat moment, zult u als suggestie een korte notitie als leidraad voor uw meditatie worden aangereikt.

Na de wandeling wordt in de kapel nog een kleine schriftelijke overweging van het thema uitgereikt.

Kosten deelname
Kosten deelname aan de stille wandeling bedragen 2,50 euro.

Aanmelden
Hoewel niet noodzakelijk is vooraf aanmelden om organisatorische reden wel gewenst: telefoon (076) 565 1987

info(076) 565 1987
locatie
plaatsHaagse Beemden (Noord-Brabant)
postcode48
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl