Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzaterdag 6 augustus 2005    Evangelie van 2005-08-06
 titelConcertserie tot behoud van orgel
beschrijvingOp 9 juli a.s. zal de internationale bekende (kerk-) concert zanger dr. Pieter Vis, opnieuw een serie van negen inloopconcerten op de komende zaterdagmiddagen organiseren in de St.-Carolus Borromeus Kerk, gelegen aan het historische Hendrik Conscienceplein in het oude- centrum van Antwerpen. Door het grote succes van het afgelopen jaar 2004, deze concertserie trok ruim 5000 bezoekers, heeft pastoor Marc Dierickx Pieter Vis opnieuw gevraagd maar nu voor een negental optredens. De vrije toegang van al deze minirecitals is bedoeld om aandacht te vragen voor het lopende restauratiefonds van het zeer kostbare Dillen-Delhay-orgel, een der oudste instrumenten van België. Het orgelfonds van de St-Carolus-Borromeus Kerk hoopt zo weer geld binnen te krijgen van de vele toeristen die deze kerk bezoeken tijdens het zomerseizoen.

Op 9 juli openen de Nederlandse hoboïst Erik Gans en Wendeline Wilmink, orgel, deze serie van negen inloopconcerten.

Pieter Vis zal zelf de meeste concerten op zich nemen en wel op 16, 23 en 30 juli alswel op 6 augustus en 13 augustus. Hij wordt o.a. begeleid door de musicienne Fernande Brison en Lennert Knops, organist uit Papendrecht, Nederland. Als veelzijdige musicus zal dr. Vis verschillende Vlaamse primeurs verzorgen waaronder een eerste uitvoering te Antwerpen van een kerkelijk gezang ‘O Cor amoris victima’ (lofzang) uit 1868 gecomponeerd door Peter Benoit.

Samen met de Antwerpse musicus, kanunnik Jan Schooten, voormalig dirigent van de Antwerpse Kathedraalkoorschool, verzorgt de bas-baritonzanger tijdens zijn laatste bijdrage aan deze concertserie, een liederenprogramma ‘Maria in alle werelddelen bezongen’; 13 augustus a.s. twee dagen voor Maria Hemelvaart.

Wederom zal de Dordtse mezzo-sopraan Inez Wong Chung - Slot, in haar dagelijks leven oogarts, op 16 juli en 20 augustus te horen zijn. Ze brengt haar programma ‘Ik zing voor u mijn mooiste liederen’. Tevens zingt ze duetten met Pieter Vis. Zij wordt aan het kabinetorgel begeleid door o.a. Luc Simons en Fernande Brison.

Op 27 augustus zingt de sopraanzangeres Cristel De Meulder uit Kontich met haar vaste begeleider, de organist Jan Van Mol uit Zoersel, klassieke liederen van o.a. oude Zuid-Nederlandse en Vlaamse toondichters.

Op 3 september sluit de 21-jarige harpiste Maria Knops-Baas, samen met haar echtgenoot Lennert Knops, organist uit Papendrecht deze serie van negen inloopconcerten af. Dit veelgevraagde muziekduo brengt een speciaal programma van 400 jaar klassieke- en geestelijke muziek.

Er zal geen toegangsprijs worden gevraagd. Wel staat er aan de uitgang een collectebus ten bate van de restauratie van het 18e-eeuws Dillen-Delhaye-Orgel. Alle inloopconcerten duren ongeveer 40 minuten en worden na een half uur herhaald. Organisatie: Elza Vis-De Clercq Stichting (NL) en de Stichting Carolus- Borromeus Kerk - Antwerpen VZW (B).

infoMarc Hesbain
04/7762 37 94
s.carolus@skynet.be

dr. P.Vis p.psaris@zonnet.nl
(06) 23149414
wwww.elzavisdeclercqstichting.nl
locatieSt.-Carolus Borromeus Kerk, Hendrik Conscienceplein
plaatsAntwerpen (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl