Vandaag is zaterdag 13 juli  

categorie categorie Lezing
lezing
wanneerwoensdag 10 mei 2006    Evangelie van 2006-05-10
 titel‘Spiritualiteit in de Frezenberg’
beschrijvingDe zusters Karmelietessen van Vlamertinge organiseren het seizoen 2005-2006 weer een zestal conferenties met als titel ‘Spiritualiteit in de Frezenberg’. Zij vinden plaats telkens op woensdag om 17.00 uur en om 20.00 uur volgt vraagstelling wie nog verlangt. Het adres is Zusters Karmelietessen, Marshofstraat 6, 8908 Vlamertinge.

1. Het ‘Jaar van het gebed’
31 aug 2005
De Belgische Bisschoppen hebben het pastorale werkjaar 2005-2006 uitgeroepen tot ‘Jaar van het gebed’. In deze inleiding willen we ingaan op de vraag hoe christenen bidden. Wat is de eigenheid van het christelijk gebed? Magie iets vragen aan God? Hoort hij ons wel? Maar dat is toch wat weinig! Je kunt Hem ook danken en loven? Haalt bidden wel iets uit? Deze inleiding wil u bevestigen in het gebed en uw hart nog meer openen voor de aanwezigheid van de Levende God.

2. ‘De genade kan meer. Spiritualiteit van de geestelijke begeleiding.’
12 okt 2005
Dom A. Louf heeft een interessant boek geschreven over Geestelijke Begeleiding. Louf staat binnen de traditie van de Cisterciënzers, maar hij is ook vertrouwd met de inzichten van de psychologie. We willen nagaan hoe God werkt in een mens zijn leven, en hoe de begeleider daarop inspeelt. ‘De dingen die God doet uit liefde voor een mens, zijn gewoonlijk voorbereid door een zachte en haast onvoelbare voorzienigheid. Zij doet de dingen zo natuurlijk gebeuren, dat zij als vanzelf lijken te komen. Er hoeft helemaal niets gedwongen noch kunstmatig te verlopen. Men moet alleen vragen naarmate God geeft.’ (Fénélon)

3. Het evangelie laten spreken tot in het diepste van ons bestaan.
30 nov 2005
Sirnonne Pacot is al langer bekend om haar boeken over de (helende) kracht van de evangelieverhalen. We maken kennis met de. visie van een boeiende dame op de bijbel, op de genezende kracht van Christus, ook vandaag! We gaan dieper in op de vijf ‘wetten van het leven’, zoals Pacot die uit de bijbel afleidt en ons aanbiedt.

4. H. Kushner over psalm 23: De Heer is mijn herder’
11 jan 2006
Kushner is bij velen gekend als de auteur van ‘Als het kwaad goede mensen treft’. Vandaag maken we kennis met een heel recent boek van zijn hand over de helende wijsheid’ van de populaire psalm 23. Hoe kunnen we vandaag deze oude psalm lezen en opnemen in onze persoonlijke geloofsweg’? Hoe kan de Heer voor mij ‘de herder’ zijn, die maakt dat ik niets ontbreek?

5. Jezus heeft ons met God verzoend op het kruis
29 maart 2006
In de bijbel wordt herhaaldelijk gezegd dat Jezus gestorven is ‘voor onze zonden’. dat Hij de wereld heeft verzoend... Hoe kunnen we deze uitspraken begrijpen? Over welke verzoening hebben christenen het eigenlijk? Moet God verzoend worden? Het is niet eenvoudig om te aanvaarden dat verzoening is een gave is van Godswege. Michel van Bostraeten is onze gids.

6. De Heer is waarlijk verrezen!
10 mei 2006
De kern van het christelijke geloof is het geloof dat Jezus uit de doden is verrezen. Vorig jaar peilden we de betekenis ervan. We willen opnieuw ingaan op de verrijzenisboodschap. Nu nemen we als gids Maria Magdalena. Zij is de eerste geweest die tot dit geloof kwam. Zij is de apostel van de apostelen. Vandaag wil ze ook aan ons die boodschap doorgeven!

infoZusters Karmelietessen
057/20 11 26
karmel.vlam@belgacom.net
locatieZusters Karmelietessen, Marshofstraat 6
plaatsVlamertinge (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl