Vandaag is zondag 1 september  

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
Haagse Bedevaarten

Haagse Bedevaarten

Website E-mail

p/a Weena 1053
3013 AL Rotterdam
(010) 414 95 77

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerwoensdag 11 september    Evangelie van 2024-09-11
 titelBedevaart Haagse Bedevaarten naar Heiloo
beschrijving

Op woensdag 11 september 2024 organiseert Haagse Bedevaarten een bedevaart naar het heiligdom van Onze Lieve Vrouw ter nood te Heiloo in Noord-Holland, de grootste Mariale bedevaartplaats in Nederland.

Vaak mogen wij ondervinden dat de Heer zijn genade en bescherming verleent door zijn gezegende Moeder, die in Heiloo wordt vereerd als O.L.V. ter Nood, de Moeder die alle noden en zorgen van de mensen kent. Zij hoort elke stem, ook de zwakste.

De geschiedenis van het Heiligdom gaat terug tot het eind van de 14e eeuw. In de voorhof van de Genadekapel bevindt zich een put met heilzaam water. Tijdens de Reformatie werd de kapel verwoest en de put gedempt met puin van de kapel. In 1713, ten tijde van veepest, welde met kracht water op vanonder het puin. De geschiedenis leert, dat de dieren die dronken van dit water de veepest overleefden.

Op deze bedevaart zal een H.Mis met wijding van de bedevaartkaars plaatsvinden op het Heiligdom. Na de lunch en de Kruisweg in Heiloo is er een plechtig Lof in de St. Adelbertadbij in Egmond waarna ook de gekochte devotionalia gezegend kunnen worden. Na een diner in Haarlemmerliede is de verwachte thuiskomst rond 21.00 uur.

De geestelijke leiding heeft onze moderator, pastoor J.H. Smith uit Leiden.

info

www.bedevaart.nl

organisatieHaagse Bedevaarten
locatieHeiligdom Onze Lieve Vrouw ter Nood, Kapellaan 146
plaatsHeiloo (Noord-Holland)
postcode18
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl