Vandaag is zondag 15 september
Onze Lieve Vrouw van Smarten
 

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
wanneerzondag 28 augustus 2005    Evangelie van 2005-08-28
 titel18e Maria-ommegang Kalfort
beschrijvingDe 18e Maria-ommegang te Kalfort vindt plaats op zondag 28 augustus 2005 om 11.00 uur in het Kalfortse gehucht Puurs.

Het is een evenement, al eeuwenlang gegrondvest in de lokale gemeenschap, en dat dus zonder enige twijfel behoort tot ons plaatselijke erfgoed. Honderden mensen van Kalfort en Klein-Brabant leggen weer hun talenten samen om het verleden te laten herleven en zo tot een boeiend en verrijkend spektakel te komen.


Al meer dan vierhonderd jaar is het dorp fier op zijn bedevaart naar Onze-Lieve-Vrouw ten Traan. De ommegang sluit aan bij de processie die sinds de 17de eeuw onafgebroken het kroonstuk vormde van een week bidden en feestvieren. Hij toont de geschiedenis van de eeuwenoude verering van Onze-Lieve-Vrouw-ten-Traan vanaf de miraculeuze relikwie van de tranen van Christus in de dertiende eeuw tot de negentiende-eeuwse bloei van de begankenis.

De ommegang staat niet op zich, maar vormt de kern van een totaalprogramma. Op vrijdag 26 augustus wordt de bedevaartweek geopend met een sfeervolle Maria-avond met zang, muziek, tekst en choreografie. Op zaterdag 27 augustus wordt de openingsmis van 17.00 u. verzorgd door het Cappella di Albero. De rest van de week worden de duizenden bedevaarders verwelkomd in onze gastvrije kerk. Elke dag zijn er liturgische vieringen. Van 21 augustus tot 11 september staat in de kerk ook een tentoonstelling opgesteld. Dit jaar handelt ze over de geschiedenis van de sportbeoefening in Kalfort.

info03/889 97 15
ommegang@kalfort.be
locatiePuurs
plaatsKalfort (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl