Vandaag is zaterdag 17 augustus  

categorie categorie Bezinning
bezinning
Space for Grace

Space for Grace

Website

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneervrijdag 17 t/m zaterdag 18 januari 2025    Evangelie van 2025-01-17
(Dag van het Jodendom)
begintijd10:00 uur
eindtijd17:00 uur
 titelKloostertweedaagse Space for Grace
beschrijving

Ben jij enthousiast katholiek en geloof je dat er meer mogelijk is in jouw gemeenschap? Heb je zin om te gaan doen? Meld je dan aan voor de start-tweedaagse van Space for Grace en ga met een concreet plan naar huis.

We gaan het anders doen. De afgelopen jaren diende je bij Space for Grace een projectvoorstel in, dat dan werd toegekend – of niet. Vanaf nu willen we veel meer enthousiastelingen de kans geven om iets nieuws op te zetten, of een bestaand idee uit te bouwen. We zijn op zoek naar katholieke doeners. Daarom start Space for Grace in 2025 met een tweedaagse in het klooster, waarbij iedereen welkom is.

Kloostertweedaagse
Start: vrijdag 17 januari 2025 om 10.00 uur
Einde: zaterdag 18 januari 2025 om 17.00 uur
Locatie: Abdijhof Marienkroon, Nieuwkuijk

Wat kun je verwachten?
Het jaarprogramma wordt al sinds de start van Space for Grace georganiseerd door Johannes van den Akker en Suzan Doodeman van Hoe Dan Wel. Tijdens de kloostertweedaagse zet je de eerste drie stappen op de ‘Hoe Dan Wel-route’:

  1. Heel goed kijken
    Wat is de context van je geloofsgemeenschap? Wat is er nodig, wat is er mogelijk, waar zie je kansen? Waar liggen jouw talenten? Waar ben je goed in en waar heb je zin in?
  2. Alles is mogelijk
    Wat is jouw droom voor de kerk, voor je gemeenschap, als je zonder kaders mag dromen? Waar loop je warm voor, welke onderdelen spreken het meest tot je verbeelding, komen er onverwachte ingevingen, wat zit het dichtst in de buurt van de kern, je drijfveren, je geloof?
  3. Doe een experiment
    Welk onderdeel uit die droom kan ik vandaag of volgende week al uitproberen? Hoe kun je het klein maken zodat je gewoon kunt beginnen? Met wie zou je kunnen optrekken? Wat heb je verder nodig?

Wat kun je verder verwachten:

  • ontmoeting met andere katholieke doeners
  • bezinning, reflectie
  • gebed
  • uitwisseling van ideeën en ervaringen
  • in gesprek met broeder Fer van der Reijken van het franciscaans stadsklooster San Damiano
  • aanscherping van je plannen
  • goed en lekker eten
  • creativiteit en plezier

Online info-avonden
Nieuwsgierig geworden en wil je meer weten? Doe mee met de online info-avond op dinsdag 24 september om 20.00 uur of woensdag 23 oktober 20.00 uur.

info

www.spaceforgrace.nl/kloostertweedaagse

organisatieSpace for Grace
locatieAbdij Mariƫnkroon, Abdijlaan 8
plaatsNieuwkuijk (Noord-Brabant)
postcode52
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl