Vandaag is woensdag 17 juli  

categorie categorie Retraite
retraite
Oude Abdij Drongen
(Abdij Drongen)

Oude Abdij Drongen

Website E-mail

Christelijk
Ignatiaans-geïnspireerd bezinningscentrum

Drongenplein 26-27
9031 Drongen, België

09/226 52 26

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneervrijdag 27 t/m maandag 30 december    Evangelie van 2024-12-27
begintijd18:00 uur
eindtijd14:00 uur
 titelAdemruimte
beschrijving

De Oude Abdij is een voormalige abdij: er wonen geen monniken of monialen, wel een kleine gemeenschap van jezuïeten. 
Enkele dagen per maand proberen we met de medewerkers, jezuïeten en vrijwilligers meer een abdijsfeer te creëren, Ademruimte voor stiltezoekers. We bieden jou een paar dagen voor jezelf. In stilte kun je tot rust komen in de groene omgeving van de Oude Abdij Drongen.

Als gast op de Pelgrim kies je zelf hoe je daginvulling eruit ziet.

  • studeren, schrijven, lezen, mediteren
  • mooie wandelingen maken in de buurt, er zijn verschillende wandelroutes beschikbaar
  • in gesprek gaan met een begeleider van de Oude Abdij om even op verhaal te komen
  • aan de hand van Geestelijke Oefeningen in de voetsporen van Ignatius van Loyola treden. Dit kan door dagelijks te mediteren met een Bijbeltekst en een gesprek met een begeleider.
  • deelnemen aan een ochtend- en avondgebed.
  • naar behoefte je stiltedagen verrijken en verdiepen door gebruik te maken van een aanbod aan bezinningsvormen: een meditatieve wandeling, een schrijfoefening, een geleide meditatie... 


Je krijgt een comfortabele kamer met eigen sanitaire ruimte in ons gastenverblijf ’de Pelgrim’. De maaltijden zijn gezamenlijk en in stilte. Bij de koffiepauzes kun je andere gasten ontmoeten indien je dit wilt. Je kunt ook in de stilte blijven.

​We gaan soepel om met de voorgestelde data: je kunt ook voor een korter (echter minimum 2 nachten) of langer verblijf komen. Je ontvangt dan een aangepaste onkostennota. Je verblijfsdagen mogen ook al starten voor Ademruimte of eindigen na het einde van Ademruimte.

info

+32 92265223

activiteiten@oudeabdij.be

www.oudeabdij.be

organisatieOude Abdij Drongen
locatie27 Drongenplein
plaatsDrongen (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl