Vandaag is woensdag 31 juli  

categorie categorie Retraite
retraite
Oude Abdij Drongen
(Abdij Drongen)

Oude Abdij Drongen

Website E-mail

Christelijk
Ignatiaans-geïnspireerd bezinningscentrum

Drongenplein 26-27
9031 Drongen, België

09/226 52 26

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzondag 28 juli t/m zaterdag 3 augustus    Evangelie van 2024-07-28
begintijd18:00 uur
eindtijd09:30 uur
 titelGod vinden in alle dingen
beschrijving

Groepsretraite met inleidingen onder begeleiding van jezuïet Bart Beckers. ”God vinden in alle dingen”, deze zin vat kernachtig een van de pijlers van de ignatiaanse spiritualiteit samen. Tijdens de inleidingen zoomen we telkens in op een ander aspect van de onderliggende bewegingen. In de eigen reflecties kan men hier dan met behulp van Bijbelteksten verder over mediteren”. Geheel in de sfeer van de ignatiaanse spiritualiteit leidt Bart Beckers sj je in de voetsporen van Ignatius (met inzichten uit de Geestelijke Oefeningen) en van Jezus (met het voorstellen van Bijbelteksten).

Verloop van de retraite

  • De begeleider geeft ’s morgens en in de namiddag een meditatieve inleiding tot gebed en bezinning. Je krijgt overwegingen mee om in je persoonlijke tijd mee op weg te gaan.
  • Dagelijks zijn er gebedsmomenten en een eucharistieviering,
  • Er is steeds mogelijkheid tot een individueel gesprek met p. Bart of met een andere geestelijke begeleider van de Oude Abdij. 
  • ​De retraite verloopt in stilte (soms met muziek op de achtergrond tijdens de maaltijd). Alleen bij het avondmaal bij aankomst en bij het ontbijt de laatste dag, mag er gepraat worden. Zo maak je samen de overgang van het gewone leven naar de stilte van de retraite en omgekeerd.

Dagorde (onder voorbehoud)8 u. Ontbijtbuffet
8.45 u - 9.00 u.: Ochtendgebed
Aansluitend: Spirituele inleiding
mogelijkheid tot gesprek met geestelijk begeleider
Koffie/thee

11.30 u. Eucharistieviering
12.15 u. Middagmaal
mogelijkheid tot gesprek met geestelijk begeleider
Koffie/thee
15.30 u. Spirituele inleiding
18 u. Avondmaal
21.00 u. Dagsluiting

info

09 / 2265226
activiteiten@oudeabdij.be
www.oudeabdij.be

organisatieOude Abdij Drongen
locatieOude Abdij Drongen, Drongenplein 27
plaatsDrongen (België)
postcode90
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl