Vandaag is donderdag 8 augustus  

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
Bisdom Haarlem-Amsterdam
(B Haarlem)

Bisdom Haarlem-Amsterdam

Website

Postbus 1053
2001 BB Haarlem

Leidsevaart 146
2014 HE  Haarlem

tel (023) 5112 600
fax (023) 5112 629

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneervrijdag 25 juli t/m dinsdag 5 augustus 2025    Evangelie van 2025-07-25
(Sint Jacob)
 titelJongerenreis Rome Jubeljaar 2025 BisdomHA
beschrijving

In het Jubeljaar 2025 wordt landelijk een bedevaartsreis georganiseerd van 26 april t/m 3 mei 2025 door Huis voor de Pelgrim. Bisdom Haarlem-Amsterdam organiseert daarnaast een eigen reis van 25 juli t/m 5 augustus 2025.

_________________

De paus heeft alle jongeren van de wereld uitgenodigd om eind juli in het jubeljaar 2025 naar Rome te komen. Ga mee met Jong Bisdom Haarlem-Amsterdam naar het hart van de wereldkerk. 25 juli -5 augustus 2025 | 16-30 jaar.

Al vanaf het begin van het christendom gaan christenen op bedevaart om speciale heilige plaatsen te bezoeken. En dat gebeurt ook vandaag, in onze tijd. Paus Franciscus heeft alle jongeren van de wereld uitgenodigd om eind juli in het jubeljaar 2025 naar Rome te komen.

Wat kan je verwachten?
Ga het avontuur aan en ga van 25 juli t/m 5 augustus 2025 mee met Jong Bisdom Haarlem-Amsterdam naar Rome, het hart van de wereldkerk en ontdek hoe het is om deel te zijn van een wereldwijde gemeenschap van gelovigen. Tijdens het centrale programma in Rome (28 juli t/m 3 augustus 2025) ontmoet je jongeren uit de hele wereld, zoals bij de Wereldjongerendagen, die net als jij
willen bouwen aan de kerk en de wereld van morgen. We stappen in Rome in de voetsporen van de eerste christenen en bezoeken o.a. de catacomben en kerken die gewijd zijn aan de martelaren uit het begin van het christendom.

Een reis van ontmoeting
Behalve met de gemeenschap van de wereldkerk maak je onderweg ook kennis met de gemeenschap van de heiligen. In Assisi leer je de heilige Franciscus en
de heilige Clara kennen. En natuurlijk ook Carlo Acutis, de jonge ’internet-heilige’, die in het jubeljaar 2025 heilig verklaard zal worden. In Siena maak je kennis met de heilige Catharina en in Turijn met de heilige Don Bosco en de zalige Piergiorgio Frassati (net als Carlo Acutis zal hij in 2025 heilig worden verklaard). Ook zullen we een bezoek brengen aan het prachtige Orvieto, waar de relikwie van het eucharistisch wonder van Bolsena wordt bewaard.

Praktische info

  • Voor wie: jongeren van 16 t/m 30 jaar.
  • Wanneer: Vertrek op 25 juli, terugkeer op 5 augustus 2025.
  • Aanmelding en informatie: info@jongbisdomhaarlem.nl
  • Kosten: Zodra de reiskosten definitief zijn vastgesteld, zal de reisorganisatie dat direct bekend maken.
    Laat de kosten geen obstakel zijn! Denk je dat voor jou de kosten een drempel zullen zijn? Neem alvast contact met ons op, dan kijken we met elkaar naar de mogelijkheden.

Meer weten?
Stuur een email naar info@jongbisdomhaarlem.nl of bel of app naar 06 8345 3373. En volg ons op lnstagram: jongbisdomha

info

info@jongbisdomhaarlem.nl
www.jongekerk.nl

organisatieBisdom Haarlem-Amsterdam
locatie
plaatsRome (Italië)
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl