Vandaag is donderdag 15 augustus
Maria Tenhemelopneming
 

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzaterdag 18 juni 2005    Evangelie van 2005-06-18
 titelOrgelconcerten Moordrecht
beschrijvingDe Stichting Orgelconcerten Moordrecht heeft voor dit jaar weer een nieuwe concertserie samengesteld.

Het tweede concert uit deze serie zal gehouden worden op 18 juni a.s. in de Ned. Herv. Kerk te Moordrecht. Deze kerk bezit een prachtig historisch orgel uit 1773 van de Zuid-Nederlandse orgelbouwer Louis dela Haye. De bespeler voor deze avond is de organist Jaap Kroonenburg uit Maassluis.

Jaap Kroonenburg (1948), behaalde in 1981 aan het Rotterdams Conservatorium het Solistendiploma (U.M.) orgel (docent André Verwoerd). Eerder slaagde hij voor het staatsexamen theorie van het Orgeldiploma B met bijvak piano (docenten Kees Bornewasser en Koos Bons). Vanaf 1968 kreeg hij interpretatielessen van Feike Asma.
Als organist is hij werkzaam geweest in Sint Pancras en Heiloo. Vanaf 1972 is hij als organist verbonden aan de Groote of Nieuwe Kerk van Maassluis, eerst als tweede organist naast Feike Asma, na diens overlijden in 1984 als vaste bespeler van het befaamde Garrels-orgel.
Vanwege zijn verdiensten voor de Franse orgelcultuur is hij in 1991 onderscheiden met de Zilveren Medaille van de Société Académique d'Education 'Arts, Sciences et Lettres' in Parijs.

Hij is regelmatig te beluisteren op radio en tv en maakte diverse plaatopnamen en cd's. Veel waardering ontvangen ook de recent verschenen CD's met veel bekende en minder bekende bewerkingen van Feike Asma; bewerkingen die bij velen oude herinneringen naar boven hebben gehaald.

Het programma bestaat uit een mix van literatuurspel uit alle muziekperioden, alsmede enkele mooie koraalvoorspelen. De te spelen muziekstukken zijn geschreven door o.a. J.S. Bach, Bottazzo, Freyer, Guilmant en H. Andriessen. Het concert wordt gestart en afgesloten met een uitgebreide koraalbewerking.

Het concert begint om 20.00 uur en de toegang is

infoM. Vuijk
(0182) 373414
locatieNed. Herv. Kerk
plaatsMoordrecht (Zuid-Holland)
postcode28
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl