Vandaag is woensdag 17 juli  

categorie categorie Conferentie
conferentie
wanneerzaterdag 9 november    Evangelie van 2024-11-09
(Kerkwijding Lateraanse Basiliek)
 titelopGROEIsymposium - Hechting
beschrijving

Het volgende opGROEIsymposium met als thema ‘Hechting’ zal plaatsvinden op 9 november 2024.

Een kind ontwikkelt vanaf het aller­eerste begin (zelfs al in de moe­der­schoot) zijn of haar inner­lijke persoon. Daarvoor is de toegewijde, lief­heb­bende en zorgzame ouder nodig die met het kind speelt, praat, stoeit, het voorleest, troost, grenzen stelt, luistert, samen dieren en planten ontdekt, samen bidt etc. Het geeft je kind de broodno­dige basis van ver­trouwen dat voor de rest van zijn leven van belang is. Ook de gewen­ning van de omgang met God, en de van­zelf­spre­kende gehecht­heid aan God, bouwt het ver­trouwen en de veer­kracht van je kind op.

Hoe bouw je aan die goede band, hoe versterk je die hech­ting en waarom is dat zo be­lang­rijk voor de ver­dere ont­wik­ke­ling van je kind? En wat als de hech­ting ontbreekt of verstoord wordt? Drie sprekers en enkele work­shop­lei­ders gaan in op dit thema hech­ting. Aan bod komen de hech­ting tussen ouder en kind, van het kind in zijn omge­ving zoals op school en aan vrien­den, maar ook gebroken­heid in de hech­ting en de gevolgen daar­van.

Sprekers
Luc Simons pr staat stil bij de oorsprong of oer­vorm van hech­ting: God die een verbond aangaat met zijn meest dier­ba­re schep­ping: de mens. Het verbond van man en vrouw is daar beeld én invulling van. Want in de intieme hech­ting van man en vrouw heeft God de gave van mede-schepper gelegd. Erica Komisar is een bekende spreekster uit de Verenigde Staten. Als psychoanalist, ouder-coach en auteur heeft ze veel kennis opgedaan over en pleit zij voor het opbouwen van een hechte band met je kind in de eerste levens­ja­ren. Dr. Christiaan Alting von Geusau is inter­na­tio­naal werkend jurist, hoog­le­raar Rechtsfilo­so­fie en Vorming, vader van vijf kin­de­ren en nauw betrokken bij het onder­wijs. Hij beschouwt het belang van goede hech­ting in de bre­dere context buiten het gezin, zoals school.

Prak­tisch
De work­shops wor­den prak­tisch ingevuld en gaan over on­der­wer­pen zoals hoe je hech­ting ver­sterkt (de vijf talen van de liefde), wat er in je hersenen gebeurt bij hech­ting en hoe school kan bijdragen aan een gezonde ont­wik­ke­ling van hech­ting. De work­shops wor­den ver­zorgd door Gabriëlla Buirma, Kees van Helden en Christiaan Alting von Geusau.

info

www.opgroeisymposium.nl

locatieDe Grote Pekken 11
plaatsVeenendaal (Utrecht)
postcode39
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl