Vandaag is zaterdag 17 augustus  

categorie categorie Bezinning
bezinning
Sant Egidio

Sant Egidio

Website E-mail

Nederland
Waterlooplein 205
1011 PG  Amsterdam

(020) 233 15 22

info@santegidio.nl
www.santegidio.nl
twitter.com/santegidioadam
facebook.com/santegidio.nl

België
03 / 229 04 10
info@santegidio.be
www.santegidio.be

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerwoensdag 20 maart    Evangelie van 2024-03-20
begintijd19:00 uur
 titelHerdenking hedendaagse martelaren
beschrijving

Op woensdag 20 maart vindt om 19.00 uur de herdenking van de hedendaagse martelaren plaats in de Onze Lieve Vrouwekerk (Stationsweg 13) in Apeldoorn.  Dit oecumenische gebed wordt jaarlijks aan de vooravond van de Goede Week georganiseerd door de Gemeenschap van Sant’Egidio.

Tijdens dit oecumenische gebed noemen we de namen van de christenen in de wereld die recent hun leven hebben gegeven voor hun geloof. Het is een gebed uit solidariteit met alle mensen die leven in de verdrukking en vervolgd worden omwille van hun geloof. Ons gebed gaat uit naar de christenen in het Syrië, Irak, Pakistan, Nigeria, Haïti en overal in de wereld waar zoveel mensen slachtoffer zijn van het aanhoudend geweld. Ieder jaar weer is dit een indrukwekkende bijeenkomst, waarvoor mensen vanuit het hele land samenkomen.

Herdenking
Hulpbisschop mgr. Herman Woorts zal dit jaar voorgaan en naast hem zullen hoogwaardigheids-bekleders van christelijke kerken uit heel Nederland aanwezig zijn. De voorgangers van onder andere de Oud Katholieke Kerk, Syrisch Orthodoxe Kerk, Koptische Kerk, Syrisch Katholieke Kerk, Church of England en Protestantse Kerk in Nederland zullen een gebed uitspreken voor de verschillende continenten in de wereld.

Expositie
In de Hof naar Goed Gaan in de parochietuin van de St. Franciscusparochie in Apeldoorn is voor en na de herdenking een foto-expositie te bezichtigen, waar veertien van de hedendaagse martelaren een gezicht krijgen. Hier worden bekende personen herdacht als Frans van der Lugt, Titus Brandsma, Dietrich Bonhoeffer, en twee jonge martelaren van Sant’Egidio: Floribert Bwana Chui uit de Democratische Republiek Congo en William Quijano uit El Salvador.

(foto: Roland Enthoven)

info

www.santegidio.nl

organisatieSant Egidio
locatieOnze Lieve Vrouwekerk, Hoofdstraat 18
plaatsApeldoorn (Gelderland)
postcode73
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl