Vandaag is zondag 11 augustus  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
Bisdom Groningen-Leeuwarden
(B Groningen)

Bisdom Groningen-Leeuwarden

Website E-mail

Ubbo Emmiussingel 79
9711 BG  Groningen

(050) 40 65 888

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 11 juni 2005    Evangelie van 2005-06-11
 titelBonifatiusdag
beschrijvingDe Bonifatiusdag in bisdom Groningen vindt dit jaar op 11 juni te Dokkum plaats en heeft als thema: ”en nu verder”

Elk jaar herdenkt het bisdom Groningen de sterfdag van haar patroonheilige, Bonifatius, die in 754 als martelaar werd vermoord bij Dokkum. Dit jaar wordt de herdenking gehouden op zaterdag 11 juni. De Eucharistieviering vindt zoals gewoonlijk plaats in Dokkum, in de Bonifatiuskapel bij de bron. Het thema van dit jaar is ‘en nu verder’. Bij zijn missionering heeft Bonifatius dat vaak gedacht. Hoe geef je handen en voeten aan het eerste gelovige enthousiasme?

Bezinningstocht
’s Ochtends vroeg is er gelegenheid deel te nemen aan een bezinningstocht te voet. Onder leiding van diaken Peter Vermaat loopt u van de Kruidhof in Buitenpost naar de kapel in Dokkum over een afstand van 20 kilometer. Halverwege is er een tweede startplaats, bij camping Oan ’n Swemmer, Prellewei 2 te Westergeest. De afstand naar Dokkum is dan nog ongeveer 10 km.

Welkom in Bonifatiuspark
Vanaf 11.00 uur is iedereen van harte welkom in het Bonifatiuspark, waar de koffie klaar staat.

Eucharistieviering
Om 13.00 uur begint de Eucharistieviering in de Bonifatiuskapel. Hoofdcelebrant is mgr. dr. W.J. Eijk.

Bonifatiuspassie
Om 15.30 uur wordt in de Bonfatiuskapel de ‘Bonifatiuspassie’ uitgevoerd. De passie heeft als ondertitel ‘Mensen moeten dromen en vergezichten zien’. De muziek van deze passie is geschreven door Anne E. de Bruyn en de tekst is van Ina Sytsma. De uitvoering komt voor rekening van het vocaal en instrumentaal ensemble Pro Vocale.

Voor deelname aan de Bonfatiusdag in Dokkum hoeft u zich niet op te geven. Voor de bezinningstocht te voet echter wel. Opgave kan via de mail info@bisdomgroningen.nl of telefonisch (050) 406 48 88.

info(050) 406 48 88
www.bisdomgroningen.nl
organisatieBisdom Groningen-Leeuwarden
locatieBonifatiuskapel
plaatsDokkum (Friesland)
postcode91
bisdomGroningen-Leeuwarden
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl