Vandaag is maandag 8 juli  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
Bisdom Roermond
(B Roermond)

Bisdom Roermond

Website E-mail

Postbus 980
6040 AZ  Roermond

Bisschopshuis
Paredisstraat 10
6041 JW Roermond

tel (0475) 386 888

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 17 februari    Evangelie van 2024-02-17
begintijd10:00 uur
eindtijd13:00 uur
 titelInfodag Theologie Bisdom Roermond
beschrijving

Het bisdom Roermond kent een eigen opleiding voor mannen én vrouwen die zich willen verdiepen in theologie en pastoraat. Het Theologisch Instituut Rolduc leidt diakens op, maar ook pastoraal werkers, geestelijk verzorgers docenten levensbeschouwing en catecheten. Zaterdag 17 februari is er een Infodag voor alle belangstellenden.

De meeste mensen kennen Rolduc van de priesteropleiding. Maar in de eeuwenoude abdij is ook een opleiding gevestigd voor andere functies en ambten binnen de Kerk, zoals diakens, pastoraal werkers of geestelijk verzorgers. Ook wie een aanvullende opleiding tot docent godsdienst/levo wil volgen, kan bij het theologisch instituut terecht. Dat geldt ook voor belangstellenden die voor hun persoonlijke vorming een of meer cursussen willen volgen.

De opleiding vindt tijdens een aantal weekenden per jaar plaats van vrijdagavond tot zaterdagmiddag. Op het lesprogramma staan vakken als theologie, filosofie, kerkgeschiedenis, Bijbelwetenschap en diverse praktische onderwerpen zoals pastorale gespreksvoering en dergelijke. Interesse om de opleiding te volgen?

Op zaterdag 17 februari is er een informatie-ochtend om kennis te maken met de opleiding. De ochtend begint om 10.00 uur eindigt rond 13.00 uur, inclusief lunch. Aanmelden kan via rector@rolduc.nl of 045-2117025.

info

(045) 211 70 25
rector@rolduc.nl
www.bisdom-roermond.nl/Infodag-voor-alle-geinteresseerden-in-theologie

organisatieBisdom Roermond
locatieGrootseminarie Rolduc, Heyendallaan 82
plaatsKerkrade (Limburg)
postcode64
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl