Vandaag is dinsdag 16 juli  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
Bisdom Roermond
(B Roermond)

Bisdom Roermond

Website E-mail

Postbus 980
6040 AZ  Roermond

Bisschopshuis
Paredisstraat 10
6041 JW Roermond

tel (0475) 386 888

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 28 mei 2005    Evangelie van 2005-05-28
 titelChristoffeldag
beschrijvingOp zaterdag 28 mei wordt voor de zevende maal de jaarlijkse Christoffeldag van het bisdom Roermond gehouden. Bisschop F. Wiertz en hulpbisschop E. de Jong verwelkomen die dag in Roermond zo'n 600 jongens en meisjes die dit schooljaar in de Limburgse parochiekerken het sacrament van het Heilig Vormsel ontvangen. Thema is:

De Heilige Geest maakt blij.

Samen beleven zij ongetwijfeld dan ook een dag vol 'fun'.

De Christoffeldag voor vormelingen wordt elk jaar voor een nieuwe groep vormelingen uit het betreffende schooljaar georganiseerd in de bisschopsstad. De dag is vernoemd naar de patroonheilige van de stad, Sint Christoffel. Naar hem is ook de kathedraal, de bisschopskerk genoemd. Toch zullen de deelnemers aan de dag juist díe kerk dit jaar niet bezoeken, omdat de kathedraal gerenoveerd wordt. Maar een groot aantal andere locaties wordt wel bezocht. Daar vinden diverse sport-, spel- en catechesemomenten plaats. Ook bezoeken de vormelingen bisschop F. Wiertz in zijn woonhuis aan de Roermondse Paredisstraat. De deelnemers beginnen en eindigen de dag in de Heilige Geestkerk.

info(0475) 386888
www.bisdom-roermond.nl
organisatieBisdom Roermond
locatieHeilige Geestkerk
plaatsRoermond (Limburg)
postcode60
bisdomRoermond
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl