Vandaag is dinsdag 16 juli  

categorie categorie Liturgie
liturgie
wanneerwoensdag 25 t/m donderdag 26 mei 2005    Evangelie van 2005-05-25
 titelEucharistische Aanbidding 2005
beschrijvingDe Emmausparochie van Zeist houdt haar jaarlijkse 24uurs Uitstelling en Aanbidding van het Allerheiligste rond sacramentsdag op 25 en 26 mei in de St. Joseph-kerk.

Bij de opening van het jaar van de Eucharistie op 17 oktober jl, schrijft Paus Johannes Paulus: ”De Eucharistie is het kostbaarste teken dat God ons gegeven heeft. Onder tekenen van brood en wijn is Jezus werkelijk tegenwoordig en wordt de belofte werkelijkheid; 'Ziet, Ik ben met u alle dagen tot aan de voleinding der wereld'.”

Zijn aanwezigheid onder ons wil de parochie benadrukken tijdens de Eucharistieviering op 25 mei as. om 19.00 uur en de daarop volgende, 24 uur durende, Uitstelling van de Heilige Hostie in de monstrans op het altaar. Op sacramentsdag, 26 mei, om 19.00 uur wordt de 24uurs periode weer met een plechtige Eucharistieviering afgesloten.

Gedurende de nachtelijke uren zullen er personen aanwezig zijn die zorgen voor een goed verloop en die u, indien nodig, kunt aanspreken.

De periodes van stilte zullen worden afgewisseld met toepasselijke achtergrondmuziek en gezamenlijk gebed. De vieringen worden opgeluisterd door het gemengd koor van onze parochie met Latijnse en Nederlandse zang.

info(030) 6925712
info@aanbiddingzeist.nl
locatieSt. Joseph-kerk
plaatsZeist (Utrecht)
postcode37
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl