Vandaag is dinsdag 16 juli  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneervrijdag 27 mei 2005    Evangelie van 2005-05-27
 titelMuzikale seizoenwandeling
beschrijving‘O wist ik maar de weg terug naar mijn kindertijd’ - Een muzikale seizoenwandeling door eeuwen heen.

Op vrijdagavond 27 mei, aanvang 20.15 uur zal in de serie Hofconcerten seizoen 2004-2005 in de historische Statenzaal van 1572 op ‘t Hof 12 te Dordrecht door twee vermaarde Dordtse musici in duo-vorm een niet allerdaags liederen- en pianoprogramma worden gebracht.

De bas-bariton Pieter Vis en de pianiste Caecilia Boschman geven een ruime plaats aan diverse wereldprimeurs. Als musicoloog en muziekpublicist vond dr. Pieter Vis een jaar of twintig geleden een schets van Ludwig van Beethovens onbekend gebleven Erlkönig (tekst van Goethe). Het was wel door de musicus Reinhold Becker uit Dresden, in november 1897 voltooid en als kleine oplage in drukvorm verschenen.
Deze Beethovenversie van een der beroemdste balladen van de Duitse dichter-filosoof Goethe beleeft zijn Nederlandse primeur.

Verder wordt een grote varieteit aan liederen ten gehore gebracht, van Brahms en Handel tot Schubert en Bernstein. . Caecilia Boschman zal tussendoor onder andere piano-intermezzi van Brahms spelen.

Kaartverkoop en reserveringen: dinsdag t/m zaterdag van 13.00 tot 17 uur, Stichting ’t Hof, Hof 12, 3311 XG Dordrecht tel. 078-613 46 26

info(078) 6134626
locatieHet Hof
plaatsDordrecht (Zuid-Holland)
postcode33
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl