Vandaag is zaterdag 13 juli  

categorie categorie Muziek
muziek
Bisdom Roermond
(B Roermond)

Bisdom Roermond

Website E-mail

Postbus 980
6040 AZ  Roermond

Bisschopshuis
Paredisstraat 10
6041 JW Roermond

tel (0475) 386 888

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzondag 28 augustus 2005    Evangelie van 2005-08-28
 titelKathedraalconcerten 2005
beschrijvingHoewel de naam anders doet vermoeden, worden de 'Kathedraalconcerten' in bisdom Roermond dit jaar uitgevoerd in de 13e eeuwse Munsterkerk op het Munsterplein te Roermond.

De concertreeks onderscheidt zich van andere muzikale evenementen in Limburg doordat ze muziek en andere kunstvormen laten ervaren in relatie tot de kerkelijke cultuur. De concerten vinden plaats elke laatste zondag van april tot en met september om 16.00 uur. Kinderopvang is aanwezig. Na afloop is er gelegenheid tot napraten onder het genot van een drankje. De entree is vrij. Er is gelegenheid tot het geven van een vrije bijdrage (richtprijs: 10 euro). Het programma voor de komende maanden is als volgt:


31 juli:
Kerksonates van Mozart door strijkers van het Limburgs Symfonie Orkest en een workshoporkest voor jonge amateurstrijkers, met inleiding door bisschop Frans Wiertz.

28 augustus:
Een aangrijpende film over een concentratiekamp voor vrouwen in het door Japan bezette Indonesië is aanleiding voor dit concert verzorgd door het Vrouwenkoor Malle Babbe uit Haarlem . De film wordt -voorafgaande aan het concert- om 12.30 uur in de Refter van de bisdomgebouwen (Swalmerstraat 100) getoond.

25 september:
Wereldpremière van religieuze blaasmuziek door het Clarinet Choir, bestaande uit 15 professionele klarinetdocenten onder leiding van Piet Jeegers en organist Gerard Sars, ingeleid door Martin Frankort, algemeen-econoom van het bisdom Roermond en zelf actief in de wereld van de blaasmuziek.

info(0475) 386888
www.bisdom-roermond.nl
organisatieBisdom Roermond
locatieRefter van de bisdomgebouwen, Swalmerstraat 100 en de Munsterkerk
plaatsRoermond (Limburg)
postcode60
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl