Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
Klooster Wittem

Klooster Wittem

Website E-mail

Wittemer Allee 32
6286 AB  Wittem
(043) 450 17 41

openingstijden: dagelijks van 8:00 tot 20:00 uur

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzondag 5 juni 2005    Evangelie van 2005-06-05
 titelNaamfeesten alle Gerards, Gerda's etc
beschrijvingIn het kader van het Gerardus Jubileumjaar vinden in de maand juni diverse activiteiten plaats in Wittem, het Gerardus pelgrims-oord.

Op de zondagavonden is juni: Naamfeest voor alle Gerard’s, Gerda’s, etc.
Juni wordt de grote Gerardus-feestmaand. Allereerst zijn op alle zondagavonden van juni ‘naamfeestavonden’: allen die naar St.Gerardus zijn genoemd (roep- of doopnaam) zijn welkom voor een gezellig ‘avondje Wittem’, samen met hun gezin of huisgenoten. Na een welkom om 19.00 uur in de Gerarduskapel kan men rondkijken in kerk en kapellen, in een deel van het klooster en in de kloostertuin. Overal zullen kloosterlingen en medewerkers desgewenst uitleg geven. Rond 20.30 uur krijgen de feestelingen in de imposante kloosterbibliotheek een herinneringstas aangeboden. Daarna is er nog gelegenheid voor een Gerardus Kloosterbiertje of een ander drankje in de Gerarduszaal.

Aanmelding voor deze avonden gebeurt voornamelijk via een aankondiging op de ‘Uit-pagina’ in de beide Limburgse dagbladen, maar men kan zich ook rechtstreeks aanmelden bij
Klooster Wittem, (043) 401741.
Vergeet niet te vermelden:
a. naam, woonplaats en tel.nummer;
b. op welke zondag men komt (5, 12, 19 of 26 juni) en
c. met hoeveel mensen (gezin of huisgenoten).

Verder zijn er op 18 juni een parochiefeest, op 21 juni een internatioanle redemptoristendag en op 23 juni een ontmoetingsmiddag voor alle religieuzen uit de regio.

Op 25 juni is er een sterwandeling naar Wittem en vindt tevens een kloosterboeken- en platenmarkt plaats.

Gerardus Majella leefde van 1726 tot 1755 in Zuid-Italië. Hij behoorde tot de toen pas opgerichte congregatie van de redemptoristen die later (in 1836) in Wittem hun eerste klooster in Nederland betrokken
In zijn korte leven als kloosterbroeder toonde Gerardus zich erg begaan met het lot van de armen. Toen hij op 29-jarige leeftijd aan tbc stierf, werd hij meteen door de bevolking van Zuid-Italië als een heilige vereerd..
Precies een eeuw geleden, in december 1904, volgde de officiële heiligverklaring. Ook in ons land werd Gerardus Majella door de prediking van de redemptoristen een bekende volksheilige. Veel parochies, scholen maar ook kinderen werden bij hun doop naar Sint Gerardus genoemd. Klooster Wittem werd een landelijk bekend bedevaartsoord, waarheen jaarlijks zo’n 200.000 pelgrims komen.
Naar aanleiding van het eeuwfeest van zijn heiligverklaring, en zijn 250e sterfdag op 16 oktober a.s. is het jaar 2005 uitgeroepen tot jubileumjaar met tal van activiteiten.

infoRedemptoriosten Klooster Wittem
(043) 4501741
www.gerardus.nl
organisatieKlooster Wittem
locatieGerarduskapel te Wittem
plaatsWittem (Limburg)
postcode62
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl