Vandaag is maandag 12 augustus  

categorie categorie Muziek
muziek
Bisdom Roermond
(B Roermond)

Bisdom Roermond

Website E-mail

Postbus 980
6040 AZ  Roermond

Bisschopshuis
Paredisstraat 10
6041 JW Roermond

tel (0475) 386 888

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzondag 31 augustus 2003    Evangelie van 2003-08-31
 titelDe bijbel vertolkt
beschrijvingOp zondag 31 augustus klinkt romantische kamermuziek in de St. Christoffelkathedraal te Roermond. Het betreft de vijfde aflevering in de reeks ‘Kathedraalconcerten’. Bijbelse thema’s worden vertolkt door verschillende musici en solisten.

Op het programma staan ‘5 Biblische Lieder’ van Antonin Dvorak, ‘4 Ernste Gesänge’ van Johannes Brahms, 3 liederen voor Vrouwenkoor van Gioacchino Rossini, de 'Pastorale' uit Cantate Psalmus CLI, opus 17 van Gerard Sars en ‘Magna Res es Amor’ van Hendrik Andriessen.
Uitvoerenden zijn de sopranen Ingeborg Stijnen, Nicolle de Boone en Barbara Sars en bas Emile Godding. Aan de piano zit Ed Gerits en organist is Gerard Sars. Ook verleent het ensemble ‘Carpe Diem’, bestaande uit negen vrouwenstemmen onder leiding van Ger Withag, medewerking aan dit bijzondere concert.

De werken worden toegelicht door vier pastoor-dekens uit het bisdom: deken J. Kuyer van Susteren-Echt, deken R. Merkx van Horst, deken mgr. W. van Rens van Sittard en deken mgr. Th. Willemssen van Roermond.

Programmaboekjes zijn verkrijgbaar bij VVV Roermond en voor aanvang van het concert in de bisschopskerk.

infoPersdienst Bisdom Roermond, (0475) 386891
organisatieBisdom Roermond
locatieSt. Christoffelkathedraal
plaatsRoermond (Limburg)
postcode60
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl